menu
Forside


Nyheder
(gamle)

2018-15

2015-05

2005-04

Rul ned
og find
de gamle
nyheder

  12.12.2018: Holdskak - Thy2 måtte ud i et sandt stormvejr mod Ringkøbing - 1½ - 6½
Det var en frostklar aften og der var langt til Ringkøbing. Der var lagt en CD plade på i bilen med dæmpet julemusik, glade jul dejlige jul, medens snakken gik om både det ene og det andet. Jo, julehumøret var der, selvom vi ikke kunne stille med fuldt mandskab til holdskakken. Flere spillere af det faste mandskab havde meldt afbud og vi kunne lige akkurat få skrabet syv mand sammen mod normalt 8. Thy2 måtte altså give et helt gratis point til Ringkøbing allerede inden kampens start. Det var lidt ærgerligt. Det gode ved udekampene er, når man har kørt længe, at der altid står et dækket bord med kaffe og kage ved ankomsten. Skønt at komme lidt før tid, og få  rystet turen af sig med en dejlig kop kaffe, og bare glæde sig over at skak er mere end skak, det er også et socialt anliggende. Alvoren kommer først når kampen på de 64 felter "skydes" i gang. Så er man pludselig blevet til en feltherre, en kampens taktiker,  en kamp om at stå bedst på de 64 felter. Forsvar og angreb skal samtidig holdes i stærk snor.
Undertegnedes spil på 1. bræt var fint til at begynde med, sådan følte jeg det altså, men mit spil gik hen og blev alt for passivt. Jeg kunne ikke nå at rette op på det og finde en udvej til et mere konkret angrebsspil. Senere hen i spillet var det blevet til et slutspil :-) Johannes Christensen havde på fornem vis fundet en vej ind i min stilling. Den ene brik efter den anden gik under. Ja, så var der ikke mere at skrive hjem om. Til gengæld havde vi gevinst på 7. bræt hvor Uffe Kallenback sad. Uffe spillede et godt parti og var den eneste fra Thy2 som fik et helt point med hjem denne dag .. Finn Jepsen fik et ½ point mod Knud Erik Søgård Jensen. Finn havde mulighed for at vinde partiet, idet han havde større fordel og en bonde mere. Desværre røg fordelen og mer-bonden med og der blev fornuftigt nok aftalt remis. Så havde vi da 1½ point, og det var så det vi kørte hjem på. Ikke slukørede og med julehumøret i bund. Nej, vi havde været ude og kæmpe sammen og det gør en forskel. En for alle og alle for en - og hermed glædelig ju til alle jer i holdskakken og alle jer i klubben. Håber at se jer til juleafslutningen d. 20. dec.  Se kampresultaterne her (Torben Peter Laursen)

10.12.2018: Holdskak - Thy1 mod Skive2 - 4½ - 3½
I år er der kun 2 Skive hold i mesterrækken, et af dem havde vi fornøjelsen af søndag. Skive havde, skulle det vise sig, flere reserver på holdet, så den forventede score lå lige under 5, og det viste sig at holde stik. Vi havde ingen afbud, så vi var klar - med stramme balder.... men helt nemt var det nu ikke. - Ove Kroll på 1. bræt måtte kæmpe længe for 1 point, længe så det ret lige ud, men til sidst lykkedes det. Undertegnede på bræt 2 tabte endnu engang - for slappe balder, eller placeret for højt ? Indrømmet, jeg synes min modstander spillede godt.Tummas Jacobsen på bræt 3 vandt et tårn med en binding, måske lidt heldigt, men man bør vel udnytte modstanderens fejl. Kai Jessen på bræt 4 vandt, men hvordan ? Egon Madsen på 5. bræt tabte klart, siger han selv, til en ny (undervurderet) spiller fra Ukraine. Finn Andersen på bræt 6 fik held med en åbningsgambit som modstanderen aldrig fik gendrevet. Jesper Nielsen bræt 7, tabte, fik vist ret hurtigt en dårligere stilling. Michael Christensen på bræt 8, fik et ½ point, - efter eget udsagn måske i underkanten... så sammenlagt 4½-3½ til Thy1.
Holstebro-Lemvig blev ikke spillet, da det lykkedes Holstebro at låse sig ude af spillelokalet.... hvad nu ?  (Jens Grud Sørensen)

07.12.2018: Thy Klub 2018  Skakturneringen ”Thy Klub 2018” er slut og sidste runde afviklet.
  Vi har haft den store glæde at have Christian Volmer Nielsen med i turneringen. Christian er medlem af ”Aalborg Skakforening af 1889”. Han har suverænt vundet alle sine partier og var klar favorit i sidste og 7. runde mod Lasse Nielsen. Sådan gik slagets gang. Christian angreb hurtigt Lasse´s stilling med en løberskak på f2. Fra det øjeblik kom Lasse´s konge på en tvungen byvandring som han helst ville have været fri for, men kunne ikke rigtig stille noget op imod. Den ene skak efter den anden endte også med en overgivelse, fornuftigt nok, trods ihærdige forsøg på undvigelse. Hermed er alle partier vundne for Christian og han kan hermed erklæres for vinder af Thy Klub 2018. Stort tillykke til dig Christian ! - og på gensyn i Thy Open 2019. - Så var der kamp om 2. pladsen. Tummas Jacobsen, 4½ point, skulle møde Jens Grud Sørensen, 4 point, før sidste runde. De to spiller lige op og alting går glat og fint, sådan da, lige indtil Tummas overser en springergaffel, noget som kom som et chok for Tummas. Så var den kamp afgjort.. 2. pladsen var her givet til Jens. Tillykke til dig Jens ! - Nærmeste konkurrent til 2. pladsen på bordene ved siden af mellem Uffe kallenback, 3½ point, og Kaj Jessen, 4½ point, kunne ikke true Jens´2. plads, idet deres parti endte remis. - Så til en lille overraskelse i turneringen. En halv overraskelse kan man vel godt sige. Partiet mellem Jonas Bangsgaard og Finn Munk Andersen endte remis. hvilket må siges at være et godt resultat for Jonas... Jonas kom derfor op på førstepladsen i præmiegruppe 2.. og Lasse Nielsen kom op på 2. pladsen. Stort tillykke til jer to. Henning Jensen vandt over Malte Frydenskov. Poul Hardy Ladefoged og Mogens Møller spillede remis. Ole H. Madsen og Svend Aage Ubbesen spillede forventeligt remis. Så skulle alle være nævnt. Tak for en dejlig turnering til jer alle sammen. Vi nærmer os julen. Husk juleafslutningen torsdag d. 20. december kl. 19.00..hvor vi har julegløg, kaffe og kage samt præmieoverrækkelse og en lille hurtigturnering som Jens står for. Giv gerne besked om du kommer. ( Torben Peter Laursen)


23.11.2018: Holdskak - Thy2 vandt over Morsø Skakklub med 5½ - 2½
Torsdag aften havde vi fint besøg af vores nærmeste nabo, Morsø - sådan skakklub-mæssigt altså.  Vi fik en sejr på 5½ - 2½, nok egentligt meget retfærdigt, selv om den forventede score fortalte, at det var for lidt.
  Torben Laursen på bræt 1 havde det svært, og fik et forventeligt 0, det er vist ikke for meget sagt at der aldrig var tvivl om udfaldet. Per Christensen på bræt 2 forsøgte sig med et voldeligt overfald (vanlig stil), var nok lidt heldig med at komme i et klart vundet slutspil, men en ihærdig indsats. På bræt 3 stod Uffe Kallenback nok mest i underkanten, men fik sit tårn fanget af en bonde, så et sikkert 0. Bræt 4, Finn Jepsen, blev remis, nok meget retfærdigt, lige stilling ved afslutningen. Poul Hardy Ladefoged på bræt 5 fik sat en mattrussel ind som kun kunne pareres med et dronningoffer, så sikkert 1 tal. Bræt 6, Hans Jørgen Christensen, tilbød remis efter få træk, heldigvis afslog modstanderen, og så var Hans Jørgen jo, med noget besvær, nødt til at vinde slutspillet. Jonas Bangsgaard på bræt 7 fik også et velfortjent point, først en kvalitet, så en officer og en overlegen stilling, sikkert 1 tal. Bræt 8, Mogens Møller, havde længe en lige stilling, men i slutspillet lykkedes det Mogens at tiltuske sig en officer, så sikkert 1 tal. Så sikre 5½-2½. (Jens Grud Sørensen)

19.11.2018: Holdskak - Et svidende nederlag til Thy1 mod Holstebro1 - 1-7
Av..av.av.., den gjorde ondt - Holstebro - nedrykkere fra divisionen, - hvad kan vi udlede af det ?
Held var der nu heller ikke meget af, men ok - de var bedre, men nok ikke så meget bedre, - næste gang kan vi måske profitere på heldet.
Kun Jesper Nielsen og Kai Jessen fik ½ point hver, næste gang må vi stramme balderne, næste er Skive2 på hjemmebane . (Jens Grud sørensen)
15.11.2018: Thy Klub 2018  Så blev det endelig favoritternes kamp her i 6. runde..
Det var noget vi havde ventet længe på. De to højest ratede spillere måtte jo før eller senere mødes og det var imødeset med stor spænding. Som tiden løb i de foregående runder fik Christian Volmer Nielsen halet hele fem point hjem ud af fem mulige inden 6. runde og Jens Grud Sørensen med fire ud af fem.. og det må siges at være godt gået. - Så blev kampen sat i gang og der blev lagt ud med Scanndinavisk gambit, (efter chess Microbasens oplysning). Scandinavisk er en åbning som nok begge kender til bevidsthed. Hele slagets midte foregik på dronningesiden (kampområdet) med den ene afbytning efter den anden indtil de stod næsten afklædte for spillermateriale med kun få brikker tilbage. Til sidst var der dog alligevel fordel til Christian med en fribonde på b2 med sort løber og tårn. På Jens´s side en springer, tårn og bonde. Den ene fribonde på b2 var dog en for stor permanent trussel som Jens ikke rigtig kunne komme til livs. I det 41. træk var der ikke flere skud i bøssen, og Christian kunne tage stikket hjem. - Med hele 6 point i posen ud af 6 mulige kan Christian ikke indhentes og kan allerede nu ses som vinder af Thy Klub 2018. Stort tillykke til dig. Kampen kan ses her. 
Resten af kampresultaterne, spillerne imellem, kan ses i det grønne felt ovenover. Vi ses d. 6. dec. Husk de udsatte kampe. (Torben Laursen)

9.11.2018: Thy Klub 2018 - To udsatte kampe er afviklet.
Så blev to udsatte kampe afviklet d. 8. nov. To kampe mellem Finn Munk Andersen og Henning Jensen og Lasse Nielsen mod Poul Hardy Ladefoged. Her blev der et helt point til Finn. Den anden kamp var ret spændende som stod mellem Lasse og Poul Hardy. Her var der spænding lige til det sidste. Det så ud til at Poul ville vinde partiet med en officer mere end Lasse, men sådan gik det altså ikke. Med godt spil fra Lasses hånd fik han manøvreret sine officerer, sådan at det stod næsten lige, dog med en lille fordel til Poul. Lasse tilbød remis men det blev afslået, nok fordi Poul faktisk stod en kende bedre. Slutspillet kom til at se sådan ud. se diagram.  Lasse rykke sin bonde op til f5. Denne slår Poul. Lasse slår d5. Poul kunne godt have vundet, eller i det mindste fået remis, hvis han bare blev stående på e linien, men Poul flytter sin konge til f3. Herved kan lasse stille og roligt gå ned med bonden når først kongen rykker med og blokerer for Poul forsøg på at fange bonden. Det lykkedes Lasse at indkassere sin 3. sejr og er nu, indtil videre, på førstepladsen i præmiegruppe 2.  (Torben Peter Laursen)

02.11.2018: Holdskak - Thy2 mod Aulum 4-4 - Sæsonens første holdkamp for 2. holdet uden at være favoritter.
Det er jo altid hyggeligt at mødes med nogle af de gamle kæmper, her tænker jeg først og fremmest på Chr. Ertbjerg, en fremtrædende person i Dansk skak så længe jeg kan huske, fine billeder fra gamle 5 hk bestyrelse træder frem på nethinden...og Finn Gasseholm, tidligere sct. Jørgen Holstebro.. og lidt heldige var vi nok, især Uffe Kallenback var nok lidt heldig da modstanderen greb fat i dronningen da han stod i skak, jo han kunne sætte den imellem, men udækket. Inden da havde Jonas Bangsgaard tabt ret hurtigt mod bemeldte Ertbjerg, vist noget med en overseelse, Hans Jørgen Christensen havde taget remis også ret hurtigt. Finn Jepsen også en ret hurtig remis. Poul HardyLadefoged stod ret dårligt og endte da også med at tabe. Per Christensen spillede i vanlig stil friskt til, ofrede sig til en overlegen stilling så en fortjent gevinst.Torben Laursen på 1 bræt var undermatchet, men fik remis i en lige stilling. Nu var stillingen så 3,5-3,5 og tilbage sad Lasse H. Nielsen, det bølgede lidt frem og tilbage, til slut havde Lasse et tårn for 4 bønder, hvoraf en farlig fribonde, samt en udsat kongestilling, så da han fik chancen for remis ved trækgentagelse tog han den, fornuftsmæssigt ok. så 4-4 blev resultatet. Se holdskakken her.  (Jens Grud Sørensen)

29.10.2018: Holdskak, Thy1 mod lemvig - Stor sejr til Thy1 med hele 6½ - 1½
Så var der holdskak mod Lemvig...... som vi har spillet mod i utallige venskabsmatcher i de gode gamle dage, men denne gang var det alvor... heldigvis er det sjældent at nogen kommer til skade af at spille skak, højst selvværdet som får en ridse. Ingen afbud, så heller ingen reserver, - det var så heldigt at Lemvig havde afbud,.. så optimismen var bevaret, og lidt forøget da Tummas Jacobsen allerede inden der var spillet en time havde vundet, hvordan vides ikke. Herefter så det lidt mere uldent ud, kun Ove Kroll havde udsigt til gevinst, og Finn Munk Andersen havde fået byttet dronninger af, så moderat optimisme. Dog ikke hos undertegnede, som var eneste Thybo med laveste forventede score, elendig stilling og det resulterede da også med tab, efter lidt vilde slag i luften. Ove havde som forventeligt vundet, Finn spillede remis mod et godt spillende ungt meneske. Som den skarpsindige kan regne ud blev resten af pertierne vundet, men ikke uden sværdslag, vi var måske en anelse heldige, men det blev som den forventede score forudsagde 6,5 - 1,5 - og så ser vi frem til Holstebro1 den 18.11 på hjemmebane. Se holdskakken her  (Jens Grud Sørensen)

26.10.2018: Thy Klub 2018 - 5 runde er spillet, men seks udsatte partier venter på sin afvikling.
Christian Volmer Nielsen fortsætter sin sejrsstime og er nu i hvor 5. runde er spillet oppe på max point. Nærmeste konkurrent er Jens Grud Sørensen med 4 point. De to spillere mødes i 6. runde og jeg tror det bliver en rigtig spændende kamp. I præmiegruppe 2 er det mere usikkert hvem der måske kunne tænkes at vinde gruppen, idet der er ret mange udsatte kampe her, der mangler at blive spillet.
Husk: 6. runde spilles 15. nov. 6. runde bliver lagt efter frirunden 8. nov. -  7. og sidste runde spilles tors. 6. dec. Frirunde d. 29. nov.
Alle udsatte partier skal være afviklet inden 7. runde. -  
Holdskakken står for døren. Nu på søndag d. 28. okt. tager Thy1 til Lemvig. Thy2 skal hjemme spille mod Aulum tor. d.  1. nov. kl. 19.00. (T. P. L.)

12.10.2018: Thy Klub 2018 - Vi er nået til 4. runde - og med 3 udsatte partier som endnu ikke er afviklet.
Det går lidt trægt med at få afviklet nogle udsatte partier, men det hører altså med til billedet i denne omgang af Thy Klub, det er der ikke noget at gøre ved, men afviklet bliver de. - Der resterer 3 runder endnu. På trods af det går det åbentbart godt for Christian Volmer Nielsen fra Aalborg Skakforening med at få halet det ene point ind efter det andet., Christian ligger lunt i svinget med førertrøjen på, og med hele 4 point ud af 4 kampe. Godt gået. Der resterer naturligvis 3 runder, så alting er ikke afjort endnu. På 2. og 3. pladsen ligger Kai Jessen og Jens Grud Sørensen med hele 3 point. 5. runde spilles som skrevet d. 25 okt. Frirunden er lagt til 8. nov. Sidste frirunde er 29. nov. Alle udsatte partier skal være afviklet inden 7. runde. Vi har igen oplevet at en anden forening gøre krav på vores lokale i Plantagehuset, torsdag, på vores klubaften. Det er ikke første gang det sker. Vi i fik det dog heldigvis afværget og foreiningen gik ned i den store sal som var fri, men hvor er det kedeligt, når der ikke er styr på det fra Plantagehusets side.  (Torben P. Laursen)

09.10.2018: Holdskak. - Klub og spilledatoer på plads.... med runde-ændringer for både Thy1 og Thy2..
Der er gjort et stort arbejde i 9. hovedkreds med at få klargjort holdskakken for 2018/19 sæsonen, men nu er det hele på plads.
For det første vil A-rækken i den kommende sæson blive spillet med 9 hold. Det skyldtes at Ringkøbing Skakklub ikke har ønsket at rykke op i mesterrækken og at det ikke er lykkedes at finde et hold der vil overtage pladsen. De 9 hold er: Holstebro2, Aulum, Thy2, Viborg3, Vorgod1, Herning3, Skive4, Morsø og Ringkøbing. Som følge af det er det nødvendigt at inskyde 2 ekstra runder. Der vil være en oversidder i hver runde, så alle hold kommer til at spille 8 kampe. Som holdleder og sæsonplan-ansvarlig har jeg valgt at frirunden for A-rækken blev lagt i 9. runde, som er den dag hvor vi spiller 6. runde i Thy Open. At 8. runde blev en udekamp og ikke på en torsdag. Det er lykkedes at få det opfyldt.
For Thy1 betyder det, da Ringkøbing ikke vil spille i mesterrækken, at mesterrækken kun består af 7 hold, mod normalt 8 hold. På grund af det ulige antal har man indført en oversidder. Thy1 bliver oversidder i 6 runde, som for de andre hold spilles søn. d. 24.2.2019.
Thy1  og Thy2 skal spille mod disse klubber på flg. datoer. Tryk på linket her:  Se her Thy1  og  Se her Thy2  (Torben P. Laursen)                 
28.09.2018: Thy Klub 2018 - 3. runde er spillet
.
. 3. runde, ikke de store sensationer, resultaterne faldt ud som ratingtallene antydede de ville. Jonas Bangsgaard vandt ret hurtigt over Malte Frydenskov, Lasse Nielsen vandt over Ole Madsen, jeg så at der var et tårn for lidt, så det var vel det.. Hans Jørgen Christensen vandt et langt parti over Mogens Møller, Hans Jørgen skal have ros for en koncentreret indsats i slutspillet. Uffe Kallenback vandt over Sv. Å. Ubbesen.. på tid..men da var stillingen nok lidt ulden. Undertegnede vandt over Henning Jensen, først en kvalitet og så en officer, så syntes Henning ikke at det var sjovt mere. 3 partier var udsat. (Jens Grud Sørensen) 
26.09.2018: Holdskak opstilling er nu plads.  Link til holdskak opstilling her
Det var et stort arbejde med at få holdskakken på plads, mange skulle høres og spørges. Det er Jens Grud Sørensen som har lagt megen tid i det, og sørget for at det kom i hus inden deadline d. 30. sept. Der er to hold, Thy1 og Thy2.. Mesterrækken og A-rækken, mere kunne det ikke blive til i denne omgang. En del havde ytret ønske om at være reserve. Skakklubben er bekendt med hvem der er reserve på Thy2, selvom de står optegnet på holdet, så ingen uro, det kunne ikke laves anderledes. Holdskakken starter for Thy1 søndag d. 28. oktober og for Thy2 i uge 44. Præcis dato for Thy2 kommer senere når alle hold er klarlagt. (TPL)

14.09.2018: Thy Klub 2018 - Thy Klub 2018 turneringen 2. runde gik stille af sig uden nogen særlige overraskelser.
Der er ikke så meget at berette fra 2. runde. Set ud fra spillernes rating gik det som forventet. Dog kan jeg berette om det parti som jeg spillede mod vores nye medlem Jonas Bangsgaard som jeg med nød og næppe slap levende fra. Vi spillede siciliansk. Jeg kom ikke helt rigtigt godt fra start. Jonas havde fordel det meste af spillet, og kunne godt hive stikket hjem hvis min løber ikke kom ud i spil. Min løber sad fast og lukket inde i højre hjørne sammen med tårnnet. Det så ikke godt ud, men med lidt held fik jeg dog lirket op for døren. Herefter gik det fremad, men med bange anelser. Jonas spillede godt det meste af vejen. På begge sider blev der lavet fejl. Jonas kunne have vundet, hvis løberen ikke var kommet ud.... Glæder mig til at se Jonas spille i holdskakken, her spilles første runde i uge 44.. Tilbage i lokalet sad Christian Volmer Nielsen og Kaj Jessen med et godt spændende men langvarigt parti. Christian havde 2 springere og et tårn. Kaj jessen med et tårn og en springer og to bønder i kongesiden. Som tiden gik kunne Kaj jessen dog ikke holde stillingen i længden og partiet endte med sejr til Christian.  (Torben Laursen )

08.09.2018: Thy Klub 2018 - Så er Thy Klub 2018 turneringen startet og første runde er spillet. Det var med bange anelser om, at der ikke ville blive så mange tilmeldte som man kunne håbe på, men som tiden gik kom antallet af deltagere op på hele 16 deltagere, hvad må siges at være helt fint. Stor tak til jer spillere for at I gav turneringen en chance. Første runde blev spillet med de nye skakure (DGT3000) som også er FIDE godkendte, billige og nemme at indstille. Første runde gav en lille overraskelse, idet Malthe Frydenskov (14 år) fik remis mod Svend Åge Ubbesen. Da som godt alle var færdige med deres parti og var gået hjem, sad Mogens Møller tilbage med et næsten lige parti mod Tummas Jacobsen. Tummas fik dog skubbet partiet frem til hans fordel, så var det også slut for denne aften. Resultaterne kan ses ovenover i den grønne boks.
Holdturneringen står for døren og skakklubben skal give besked til 9. hovedkreds senest d. 30. sept., med antal tilmeldte hold.
Problemet lige nu, er, at alt for mange har meldt fra og selvfølgelig med god grund. Nogle vil kun spille som reserver og nogle kun til hjemmekampene. Dette gør det meget svært for holdlederne at samle et helt hold. Resultatet for A-rækkens skyld kan derfor betyde, at der ikke bliver noget A-hold, men kun et B-hold med 4 mand og det håber jeg ikke bliver tilfældet. (Torben Laursen)

22.08.2018: Referat af bestyrelsesmødet fredag d. 17. august. Læs referatet her
Ny fung. formand og næstformand og to nye bestyrelsesmedl., er udpeget indtil næste generalforsamling som afholdes d. 7. febr. 2019
Formand: Torben P. Laursen. Næstformand: Finn M. Andersen. To bestyrelsesmedl. Egon Madsen og Peter Klemensen.  (TPL)

11.07.2018: Dødsfald: Vores kære formand, Jens Chr. Vangsgaard, er død mandag d. 9. juli.
Med stor beklagelse modtog vi i går meddelelsen om at vores formand Jens Chr. Vangsgaard var afgået ved døden. Meddelelsen kan jo ikke siges at komme overraskende, da Vangsgaard havde været syg temmelig længe, med flere hospitalsindlæggelser til følge. Vangsgaard blev indmeldt i Thy Skakklub i 2007, det huskes at det netop var året for strukturreformen, og der var sikkert en sammenhæng. Vangsgaard havde altid været meget politisk engageret, det er mit bestemte indtryk, at det altid var en stærk udtalt retfærdighedssans som var drivkraften bag Vangsgaards politiske virke. Det kan i hvert fald ikke have været partipolitiske hensyn som var bærende, adskillige partier havde Vangsgaard været medlem af, men nok længst tid i det hidengangne freskridtsparti. Både Sydthy kummunalbestyrelse og Viborg Amtsråd havde nydt godt af Vangsgaards "diplomati", adskillige gange havde Vangsgaard råbt højt, når der var noget som ikke var efter bogen. Men i 2007 var det altså skakkens tur, jeg må da også indrømme at jeg var lidt skeptisk, skulle der nu også råbes højt i skakklubben... men sådan gik det slet ikke, Vangsgaard var det mest elskværdige og omgængelige væsen man kunne tænke sig. Kort sagt en rigtig god kammerat, meget omsorgsfuld for sine medmennesker, aldrig gik man forgæves til Vangsgaard, heller ikke da der i 2015 manglede en ny formand. Desværre blev formandskarrieren kort, men du vil altid blive mindet som den gode kammerat du var - æret være dit minde. På vegne af Thy Skakklub/Jens C Grud Sørensen, kasserer.

10.07.2018: Thy Skakklub starter op igen torsdag d. 23. august kl. 19.00 -
Alle og enhver er hjertelig  velkommen.. Plantagehuset, Plantagevej 18 - Thisted. Vær. 1 - 1. sal.
Vi spiller hyggeskak og måske en lille turnering denne aften. Der vil være mulighed for at købe kaffe, kage og vand. Kom og vær med. Har du lyst til, eller måske tænkt på at blive medlem, så kom og tag en hyggelig snak med os, så finder vi ud af det sammen.  Du kan også skrive til os, eller ringe, hvis du har nogle spørgsmål du sidder inde med: thyskak@gmail.com  (Torben Peter Laursen, mobil: 51925106)

Thisted Bryghus CUP 2018 - Så var der sat stævne i Thisted Bryghus lokaler.
Thy Skakklub satte punktum for skaksæsonen  med sidste store skakdyst  "Thisted  Bryghus Cup"  som efterhånden er blevet  et stort tilløbsstykke udenfor skakklubbens rammer. Vores særkende er: at turneringen er gratis for alle og de særskilt indbudte. Der er gratis mad og drikke og det hele foregår i Thisted Bryghus dejlige cantine hvor man kan forfriske sig med bryghusets egne specialiteter..
Hele turneringen foregår i ro og mag, uden stres og jag, men med sigte på et godt socialt samvær og ikke mindst en god kamp på de 64 felter.
Skakspillere fra Nørresundby Skakklub, Aalborg Skakforening af 1889, Randers og Holstebro skakklubber var mødt frem. Der var især to spillere som igen i år var helt fremme i teten i opgøret om førstepladsen. Bent Sørensen fra Nørresundby Skakklub og Ove Kroll fra Thy Skakklub. Det er to højtratede herrer som sjældent taber et parti. Begge havde 5 vundne og 2 remis'er på papiret, men på korrektionen indbyrdes var det Bent Sørensen som løb med 1. pladsen og Ove kroll måtte tage til takke med 2. pladsen. På 3. pladsen kom Jens Grud Sørensen stærkt med hele 5 point.
I præmiegruppe 2, var det Jesper Nielsen fra Nykøbing Mors der løb med 1. pladsen med 4½ point. På 2. pladsen kom Michael René Christensen med 4 point og Finn Munk Andersen på 3. pladsen og ligeledes med 4 point, men korrektionen afgør pladserne. I præmiegruppe 3 var det Finn Jepsen som løb med 1. pladsen. Vores nye medlem Lasse Nielsen kom fint op på 2. pladsen efter korrektion med samme antal point. Hans Jørgen Christensen kom op på 3. pladsen med 2½ point. Tillykke til jer allesammen og tak for en god kamp. Stillingen kan ses i venstre grønne boks. Tak til køkkenpersonalet, Elise Laursen og Johannes Hallberg som har trakteret os med dejligt smørrebrød, kaffe og kage. Tak til Thy Lam for dejlig lammepølse m.m. Tak til Flemming Holler, "ChrisFish" som har stillet dejlige rejer til rådighed for os. Tak til Thisted Bryghus for alle sponsor præmierne og øl og vand til alle spillere i turneringen. Tak er kun et fattigt ord, men tak alligevel for god støtte til arrangementet. Så er der også en tak til Thisted Dagblad fordi I ville komme og se til os, både journalist og fotograf. Tak for jeres smukke og gode artikel som I satte i Nordjyske Dagblad. En rigtigt fin artikel og foto. Jeg har lagt den ind som link her:- Til sidst ønsker Thy Skakklub alle en rigtig god sommer og tak for denne gang. Vi ses engang i midten af august måned hvor vi har klubaften hver torsdag kl. 19.00 i Plantagehuset vær. 1 - 1. sal  ( Torben Peter Laursen)                                    

03.05.2018: Thy Open 2018 - Jens Grud Sørensen vinder af Thy Open  2018 -
  Man skulle ikke tro det, men sandt er det, at Jens Grud Sørensen løber med Thy Open sejren for femte gang i træk, det må siges at være lidt af en rekord i Thy Skakklub i nyere tid, selv om 2015 turneringen var en delt første plads. Stort tillykke til dig Jens !
Hele turneringen har været præget af en del små og store overraskelser og det har gjort turneringen mere spændende og sjovere at være med i. Ellers har der været hygge og socialt samvær og ikke mindst kamp til stregen. Det har altid været et ønske at få spillere med fra andre skakklubber. Glade blev vi da Christian Volmer Nielsen fra "Aalborg Skakforening af 1889" meldte sig til turneringen og med en rating på 1962 kunne det ikke være bedre. Selv om Christian tabte sin første kamp, lidt af en overraskelse, blev der efterfølgende arbejdet hårdt på 5 sejre og en remis, således at Christian kom op på 5½ point og som var nok til at løbe med 2. pladsen. Stort tillykke til dig Christian. - På 3. pladsen blev det Finn Munk Andersen som vandt over undertegnede, helt fortjent, her i sidste runde og kom således op på 5 point. Tillykke til dig Finn. I præmiegruppe 2 blev det Jan Sandal fra Klitmøller som kom op på 1. pladsen i gruppe 2. med 4 point. Samlet kom Jan op på en 6. plads i turneringen og det må siges at være et fint resultat. Stort tillykke til dig Jan. - På 2. pladsen i gruppe 2 kom Hans Jørgen Christensen med 3½ point efterfulgt af Poul Hardy Ladefoged med ligeledes 3½ point, men efter korrektion er det så Hans Jørgen som trækker det længste strå og dermed løber med 2. pladsen. stort tillykke til Hans Jørgen og Poul. - Præmierne til Thy Open bliver overrakt ved en ceremoni til de to vindere i hver sin gruppe ved Thisted Bryghus Cup 2018 d. 12. maj. Ellers vil jeg sige tak til alle dem som deltog i Thy Open for et godt og vellykket arrangement. Håber I har været glade for turneringen. Husk Thisted Bryghus Cup 2018
d. 12. maj - Kl. 10.00 - Bryggerivej10 Thisted - Det eneste du skal have med er et godt humør. Kom gerne i god tid. ( Torben Peter Laursen )

20.04.208: Thy Open 2018 - 6. runde.  Se stillingen her
6 runde er afsluttet - alle mand af huse - fint ikke de helt store overraskelser, men vi er nok et par stykker som må drage et lettelsens suk, Uffe Kallenback som gik helt galt i åbningen og nok bude have tabt, og undertegnede som stod hel til rotterne, men modstanderen fik ikke snøret sækken, så remis. I første præmieruppe behøver undertegnede måske bare en remis for at være sikker på sejren, i 7. runde skal både Kaj Jessen og Chr. Volmer Nielsen have et helt point for at gøre sig gældende om førstepladsen, men det bliver nok svært da de skal mødes, så spændingen er intakt. I 2. præmiegruppe fører Jan Sandal skarpt forfulgt af Jonas Bangsgaard, så her er spændingen også intakt. (Jens Grud Sørensen)

13.04.2018: Thy Open 2018 - 5. runde. Se stillingen her
5 runde i ThyOpen er spillet,- og vel uden de helt store sensationer, måske Hans J. Christensen' remis mod Finn Andersen. Det forlyder at HJC stod til gevinst uden at erkende det. I toppen vandt Kai Jessen over Tummas Jacobsen. Kai havde nok et lille initiativ i slutspillet, som blev forvandlet til en officers gevinst, hvorefter Tummas overgav sig. Tummas som klarede sig helt fantastisk i holdturneringen, 6 ud af 6, er krudtet blevet fugtigt ?
Chr. Volmer Nielsen vandt planmæssigt over Uffe Kallenback, der var vidst aldrig rigtig tvivl om udfaldet. Torben Laursen mod undertegnede,- på et tidspunkt troede Torben vistnok at gevinsten var i sigte, men... man ser ikke alt, så det viste sig at stillingen pludselig var ved at falde sammen, få træk efter var valget for Torben, enten at miste kongen eller dronningen. Desværre har J. C. Vangsgaard måttet melde forfald på grund af sygdom, vi ønsker god bedring, så vi er nu nede på 16 deltagere. Næste runde skal ratingfavoritten Chr. Volmer Nielsen møde undertegnede. Chr V. Nielsen har kæmpet sig godt op efter nederlaget i første runde mod Per Christensen. For undertegnede er det unægtelig en behagelig stilling hvor en gevinst vil sikre sejren i ThyOpen, og hvor en remis vil være ok...................... Jens C. Grud Sørensen

15.03.2018: Thy Open 2018 -  3. runde gik fint uden afbud. En lille overraskelse i Thy Open fik vi også.
Thy skakklub har spillet 3. runde. En lille overraskelse blev det dog også til idet Per Christensen vandt over Tummas J. Tummas overså sin springer der stod i slag. Ellers gik hele aftenen nogenlunde som man kunne forvente.  Næste runde spilles d. 22.3 og her er der hele 3 afbud. (T.P.L)
12.03.2018: Holdskak  C-rækken: Thy3 fik 2-2 mod Kjellerup3 i sidste runde.
Sidste runde blev spillet i Viborg torsdag d. 8. marts og her fik Thy3 og Skive5 en delt 3-4 plads. Enkeltresultaterne af sidste kamp mod Kjellerup3 blev delt lige med lige mange point til hver.
Finn Jepsen fik et point med hjem denne dag mod Erik Munk. Remis til Jonas Bangsgaard og Mogens Møller. Tab til Jens Chr. Vangsgaard. Finn Jepsen bliver topscorer for Thy3 med en score på 4½ point .. tillykke -  (TPL)

07.03.2018: Holdskak  A-rækken - Trods tab til Ringkøbing kom vi dog samlet på en 3. plads.
Sidste og 7. runde i holdskakken blev spillet i Vorgod. To timers kørsel og så skulle der spilles skak mod højtratede spillere på de øverste brætter, men på trods af det, ydede Thy2 god modstand, så at Ringkøbing ikke fik det hele med hjem.  For mit vedkommende, chauffør og lidt træt af køreturen, stod jeg ellers fint til at begynde med, men som tiden skred frem kunne jeg da godt se, at mit spil ikke kunne holde vand og føre nogen steder hen. Fejl var der ikke nogen af fra Johannes Christensen' hånd, men til gengæld en hel del fra min, som klart og sikkert måtte ende med tab, hvad det så også gjorde. Første nederlag i A-rækken var en realitet. Langsomt, men sikkert, gik det op for os, at vi ikke ville slippe så let gennem nåleøjet. Flere tab var at spore ude i horisonten. Så kom der der tab til J. C. Vangsgaard, J. Bangsgaard og P. H Ladefoged, men så var det også slut. Så kom der tre remis'er i hus. Det var Benny Bengtsen, Uffe Kallenbach og Finn Munk Andersen. Så manglede der bare Finn Jepsen. Han sad der til sen aften og vi ventede bare på at han snart ville blive færdig. Klokken var på vej til 23.00 deromkring. Finn Jepsen som til daglig spiller for Thy3 var lånt ud til Thy2. Det må siges at være et godt valg. Et sejt, og langvarigt godt spil fra Finn Jepsens's hånd afstedkom den eneste sejr denne aften og den var fortjent. Partiet kan ses på linket "dagens parti" - Således kom 2½ point i hus. Thy2 kommer, i den samlede stilling, lige akkurat kravlende op på en 3. plads skarpt efterfulgt af Viborg3., med lige så mange point, men efter korrektion er det altså Thy2 som trækker det længste strå. Tak til alle for en fin og god kamp. Glæder mig til at se jer snart igen (Torben Peter Laursen)

05.03.2018: Holdskak - Mesterrækken - Sæsonens sidste holdkamp for førsteholdet - Thy1 mod Viborg2 - 6-2
Sidste runde i Skive, alle holdene samlet, og vi skulle møde Viborg2, et hold vi som udgangspunkt burde kunne vinde over, og det gjorde vi også. Egentlig var det vel mest et spørgsmål om sejrens størrelse, efter at Ove Kroll og Tummas Jacobsen ret hurtigt havde vundet. Ove fik ret hurtigt et par bønder, og Tummas gik efter kongen, og ingen stod decideret dårligt, måske undertegnede? -  Ret hurtigt fik Michael Christensen også et point, en officer mere i slutspillet. Herefter kom der fire remisser i hus, og til slut sad der kun undertegnede og filede, der var nogle taktiske finurligheder hvor modstanderen skulle holde tungen lige i munden, indrømmet.. undervejs var der et par svipsere som ikke helt retfærdiggjorde det point som det sluttede med,.. men afslutningen på partiet .. indrømmet den nød jeg. Så 6-2 til Thy, det var også nogenlunde den forventede scoreresultat, så igen må vi vel være tilfredse. Hvis holdlederen skal gøre lidt status over holdturneringen så er vi vel igen tilfredse, nr 2 i gruppen efter Skive. Der har været en del afbud, af forskellige årsager så vi har aldrig stillet med det stærkeste hold, hvilket selvfølgelig er lidt ærgerligt, men det er jo ikke forbudt at sende afbud. Heldigvis har reserverne været yderst hjælpsomme, tak for det. Af enkeltresultater skal nævnes Tummas Jacobsen 6 af 6, det kan vel ikke blive meget bedre, og Ove Kroll  med 6½ a 7, med et kandidatresultat til DM som følge. Tillykke med det, helt fint. ( Jens Grud Sørensen )

23.02.2018: Holdskak: A og C rækken. - Thy2 og Thy3 vandt begge deres holdkampe.
2 holdkampe på en aften - hårdt at være kaffemaskine, men heldigvis ingen brokkeri.
Og resultaterne - to sejre, og vel egentlig ganske fortjent, C holdet vandt 2½-1½ mod Holstebro3, der var gevinst til Mogens Møller og Jonas Bangsgaard. Godt for Jonas med lidt selvtillid. A holdet vandt 5-3 over Herning3, her var der en del remis'er, men også 3 sejre til Jan Sandahl, Hans Jørgen Christensen og Flemming Holler, godt at se Flemming på banen igen. Hans Jørgen spillede et fint parti, hvor modstanderen blev sat mat i en stilling med springer og 3 bønder i overvægt. Jan Sandal vandt et bondeslutspil med lige mange bønder hver, i et bondeslutspil kan alt jo ske.
Så er der én runde tilbage af sæsonens holdkampe, og alle 3 hold ligger lunt i svinget, men ingen rykker op, og det er vi vel egentligt meget godt tilfredse med,- skammeligt at sige det. (Jens Grud Sørensen)

12.02.2018: Holdskak   - Topkamp i  mesterklassen mellem Thy1 og Skive1.
For tredie gang i træk skulle vi møde et Skive hold, denne gang Skive1. Et stærkt hold, og vi havde ikke de store forventninger - eller måske ønsker - om en sejr. Det skete heller ikke, men vi klarede os da en smule bedre end forventet (6-2), resultatet blev en sikker sejr til Skive på 5½-2½. Så tillykke til Skive med oprykningen. Overordnet set må vi vel sige at vi egentlig strittede godt imod, idet vi på alle brædder, undtaget bræt 1, typisk var et par hundrede ratingpoint under. Så hvert point måtte være en lille overraskelse.Den største overraskelse stod Tummas for idet han vandt i sikker stil over formanden for 9HK, Fabrin. Også Michael gjorde det godt med en remis, Egon M sad sidst tilbage med en fordelagtig stilling, men da tiden blev knap foreslog han remis, som modstanderen klogeligt accepterede. Bræt 1 Ove K blev også remis efter en lige kamp, hvor Ove ikke fik fremtryllet den ønskede fordel i slutspillet. Resten af holdet fik altså et rundt 0, men ingen deciderede ydmygelser, så vel igen - OK . (Jens Grud Sørensen)

12.02.2018: Se referat af generalforsamlingen torsdag d. 8.2.2018 -  (øverste højre hjørne)

02.02.2018: Holdskak  A-rækken. Mange reservespillere til holdskakken i Viborg..
Hvad gør man som holdleder når hele 5 faste spillere fra Thy2 melder fra, af gode grunde, til holdskakken i Viborg. Heldigvis består Thy Skakklub af lutter glade og forstående spillere som gerne vil hjælpe når det gælder. To dage før vi skulle til Viborg var der fundet 5 afløsere. Tak til jer alle.
Så kom dagen hvor vi skulle køre i to biler til Viborg og jeg tror helt bestemt mange havde sommerfugle i maven. Jeg havde ihvertfald det og tænkte på hvem jeg mon skulle møde. Det blev sådan på 1. brættet, at jeg her tog imod Martin Høj Hansen som havde en rating på 1844 og som jeg ikke havde mødt før. Jeg havde hvid. Hele spillet, fra start til slut, gik ud på forsigtighed og forsigtighed og gardering til det yderste. Vi var vistnok så forsigtige, at hele spillet kom til at stå som to mure op imod hinanden og ingen rigtig turde tage springet og vride sig løs og angribe. Spillet kom ikke rigtig nogen vegne. Så pludselig og lidt overraskende for mig, tilbød Martin remis som jeg tog imod. De andre spillede rigtigt godt, men slutspillet hos de fleste faldt til Viborg3' fordel. Dog var der to Thy2 spillere som kræver opmærksomhed: Finn Jepsen og vores nye medlem og spiller, Lasse Nielsen. De kæmpede sig til en flot sejr. Så vi fik 2½ point med hjem fra Viborg. Tab til: Poul H. Ladefoged, Oluf Jessen, Mogens Møller, Jens Chr. Vangsgaard og Uffe Kallenbach selvom de havde nogle fine gode oplæg til at vinde deres kampe så var det marginalerne der faldt til Viborg's fordel. Det kunne meget nemt have gået den anden vej. Et for mig hæderligt nederlag til Thy2. Kampen mellem Finn Jepsen og Carsten Fisker kan ses her på hjemmesiden under fanen "skakpartier". Jeg vil i den forbindelse sige tak til Jens Chr. Vangsgaard som velvilligt stillede sig selv og sit køretøj til rådighed for Thy2, selvom Vangsgaard også havde spillet nogle dage forinden for Thy3. Også tak til Finn Jepsen i den forbindelse. Godt gået. Næste kamp spilles torsdag d. 22. febr. hjemme mod Herning3.. (Torben Peter Laursen)

02.02.2018: Holdskak C-rækken - Skive6 spiller lige op med Thy3. Se stillingen her
Tirsdag d. 30. januar var 4 friske gutter taget til Skive for at møde Skive6 i 5. runde.. Styrkeforholdet var til Thy3' fordel, men resultatet blev sådan at de delte lige i porten med 2-2. Fin Jepsen og Jens Chr. Vangsgaard fik remis. Ole H. Madsen fik gladeligt et point med hjem, medens Jonas Bangsgaard måtte indkassere et tabt parti. Thy3 ligger indtil videre flot på en 4. plads i den samlede stilling med hele 8½ point. På førstepladsen ligger Holstebro3 med hele 12 point. Holstebro3 sidder over i syvende og sidste runde. Næste holdkamp spilles hjemme torsdag d. 22. febr. mod Holstebro 3. ( T.P.L)
30.11.2018: Husk generalforsamling d. 8. febr. kl. 19.00 i Plantagehuset:
Forslag til generalforsamlingen d. 8. februar, skal være skakklubben i hænde senest 8 dage før.  Se Opslag her     
 Mvh. Jens chr. Vangsgaard,  mail: thyskak@gmail.com 

28.01.2018: Holdskak - Mesterrækken. -  Igen stor sejr over Skive - Skive2 - Thy1:  2-6 - Se link her
Sidst vandt vi jo 7-1 mod Skive3, og Skive2 må vel være noget stærkere,.. det viser sig at Skive har flere afbud.. flere end os, så på papiret så det jo helt godt ud, en forventet score på, 6,21, og det kom nogenlunde til at holde stik. Det viste sig ret hurtigt hvor Skive var lidt tyndt besat, snart var der point til Torben Laursen, Tummas Jacobsen og Michael Christensen. Kai Jessen fik remis i en lige stilling. Også Egon Madsen vandt - efter et forholdsvis lige parti som sluttede da Egon truede med at spise modstanderen bønder. Eneste tab var Jesper Nielsen som tabte efter et slutspil med et par bønder for lidt. Så var der bræt 1 og 2 tilbage- Ove Kroll havde længe fordel, modstanderens eneste chance var en fribonde som det kneb gevaldig at bevare, og da det mislykkedes gav modstanderen fortabt. Undertegnede på bræt 2 stod længe i underkanten, materialemæssigt en bonde eller 2, men mere aktive officerer, så hvem der stod bedst? På et tidspunkt skete der det usædvanlige at undertegnede tilbød remis,- hvilket blev afslået, slaget endte med tårn+springer mod tårn, hvilket oversteg undertegnedes skakevner så remis, og 6-2 - vel ok. (Jens Grud Sørensen)
26.11.2018: Thy Open 2018 -  2. runde gik stille af sig og uden overraskelser.. Se stillingen her.
2. runde i Thy Open er spillet - og uden de store sensationer. Resultaterne afspejlede nogenlunde ratingtallene - desværre - det er jo altid spændende når der sker noget uventet. Der er nu 3 spillere med maksimum point, der er 2 med 1½ point, og hele 7 med 1 point, så alt kan ske. 3. runde bliver lagt  når den udsatte kamp mellem Ole Madsen og Poul Hardy Ladefoged er spillet. - 3. runde spilles først torsdag d. 15. marts. (Jens Grud Sørensen)

20.01.2018: Generalforsamling:  Så er der indkaldt til generalforsamling torsdag d. 8. februar -  Se Opslag her
Forslag skal være formanden i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen:  Mvh. Jens chr. Vangsgaard,  mail: thyskak@gmail.com


19.01.2018: Holdskak C-rækken - Lille sejr til Thy3 over Herning5 på 2½ - 1½
Der er langt fra Herning til Thisted en torsdag aften - og der er lige så langt hjem igen.
Så allerede der havde vi måske en lille fordel, resultatet blev en lille sejr på 2½-1½, vel ok, og vel også nogenlunde retfærdig.

Formanden Jens Chr. Vangsgaard var første mand som var færdig, sådan rent bogstaveligt. Matsætning er et dårligt udgangspunkt for fortsat skak. Så gik det bedre med vores nye talent Jonas Bangsgaard på bræt 2, som fik fisket modstanderens dronning, og den holder jo sjældent i længden. 1-0  til Jonas. Mogens Møller havde en hård kamp på bræt 3, efter flere gensidige fejl, endte man i en klar remis stilling. Så var der Finn Jepsen tilbage på 1. bræt, her var der også flere gensidige fejl, men heldigvis stod modstanderen for majoriteten af fejl, så man endte op i et slutspil hvor Finn havde en officer og 2 bønder i overvægt, efter tålmodigt spil, og lidt tidsnød, endte partiet som det burde, sejr til Finn. -  Se link til Holdskakken her.    (Jens Grud Sørensen)

15.01.2018: Holdskak - Mesterrækken. Stor sejr  til Thy1 på hele 7 - 1 over Skive3
Et nyt skakår er i gang. Hvad holdkampene angår betyder det at 1'holdet skal 3 gange til Skive, og så lige Skive 1 på hjemmebane. Denne gang var det Skive3 det gjaldt, efter ratingtallene en overkommelig opgave, efterfølgende skulle det vise sig at vi havde en forventet score på 6,82. og det kom nogenlunde til at holde stik.
Første parti som var færdig var Tummas Jacobsen på bræt 3, det tog nok ikke meget mere end 10 min, så var der en officer i kassen og så havde modstanderen mistet lysten. De andre partier så lovende ud på de fleste brætter. Måske lige undtaget bræt 1 og 2 som så lidt uafklarede ud. Ret hurtigt kom der gevinster til Egon Madsen (5), Michael Christensen (7) og Jesper Nielsen (6), indimellem havde Finn Munk Andersen (8) taget remis efter en del afbytninger - bl a dronninger. Kaj Jessen (4) kæmpede længe mod Rolf Diderichsen uden at fremtvinge nogen nævneværdig fordel, så remis. - Så var der 2 partier tilbage, ham selv på bræt 2, ikke specielt tilfreds med stillingen, men heldigvis spillede modstanderen ikke det bedste, hvilket muliggjorde et voldeligt overfald på kongestillingen, hvorefter modstanderen i bedste fald ville mangle et tårn, hvilket han fandt uinteressant. Så var der Ove Kroll tilbage, som kæmpede bravt med et yngre medlem af Diderichsen klanen, og Diderichsen kæmpede egentligt bravt, men måtte give fortabt da der røg et tårn, men stillingen var nok alligevel vundet for Ove, da der var farlige fribønder som kompensation for en kvalitet. Så resultatet 7-1, det må vi være tilfredse med. (Jens Grud Sørensen)  -   Link: Se holdskakken her
12.01.2018: Thy Open 2018 - Thy Open er skubbet i gang, og med et ordentligt hvin i fløjten....  (se 1. runde)
Med stor glæde kan vi tælle 3 nye medlemmer, af yngre årgang, hjertelig velkommen skal i være. Det var da også et af de nye "yngre" medlemmer som satte sit præg på aftenen. De øvrige 6 partier gik vel nogenlunde som forudsagt af ratingtallene, men partiet Per Christensen mod vores "gæst" fra Ålborg Skakforening, Kristian Volmer Nielsen (også velkommen til Kristian) trak ud. I vanlig aggressiv stil havde Per en kvalitet for lidt, men kompensation i et par farlige fribønder. Længe så det uklart ud, men til sidst da røgen havde lagt sig, havde Per en bonde og konge mod konge, og hvad er det nu skoleskakken siger? - Stillingen var vistnok vundet da kongen var forrest, men inden det kom så vidt havde Kristian tabt på tid. Lidt af en overraskelse, men godt spil af Per. Vi håber vores gæster tilgiver og så bliver det jo spændende at se om Per kan holde stilen. 2. runde i Thy Open spilles torsdag d. 25. januar. Runden bliver lagt d. 18. januar når det udsatte parti mellem Ole madsen og Kai jessen er spillet.  (Jens G. Sørensen)

08.01.2018: Thy Open 2018 er hermed startet..  Link
Thy skakklub starter nu på turneringen Thy Open 2018 og hele 17 deltagere er meldt til, plus en oversidder  :-) . Vi har fået hele tre nye medlemmer til klubben i 2017 og som også spiller med i denne turnering. Det er Per Christensen, Jonas Bangsgaard og Lasse H. Nielsen. Så har vi fået en spiller med i turneringen helt fra Ålborg Skakklub, nemlig Christian Volmer Nielsen. Hjertelig velkommen til jer alle. Alle deltagere bedes læse reglerne igennem og sørge for at de bliver overholdt. Er der spørgsmål/afbud bedes de rettes til turneringlederen hurtigst muligt: Jens Grud Sørensen. Mailadressen: thyskak@gmail.com . Du er også velkommen til at ringe hvis der er noget som haster/vigtigt. Så håber jeg, på klubbens vegne, at vi får en rigtig god og spændende turnering og gerne med overraskelser og gode partier, men frem for alt et godt og rart samvær alle spillere imellem.  (Torben Peter Laursen)

20.12.2017: Thy Skakklub ønsker alle en god jul samt et godt nytår.
Thy skakklub takker alle for året der gik og for den opbakning med hensyn til afvikling af turneringer, holdskak og alm. klubaftener. Nye medlemmer er kommet til og vi ser med optimisme frem til, at det begynder at gå fremad i den rigtige retning.
Thy Skakklub starter d. 4. januar med hyggeskak. Thy Open 2018 starter torsdag d. 11. januar. Håber her, at flere melder sig til turneringen og gerne nogle som kommer fra andre klubber. Alle og enhver er velkommen og man behøver ikke at være medlem af nogen klub for at deltage. Kom og vær med.
Har du spørgsmål vedr. turneringen kan du skrive til Thy Skakklub på email: thyskak@gmail.com -   Med venlig hilsen Thy Skakklub.   
07.12.2017: Holdskak  A-rækken. Thy2 klarede skærene med en fin sejr over Vorgod.
  Så var det andetholdets tur,(men der er jo noget sammenfald mellem første- og andet hold). Der er langt til/fra Vorgod, alligevel stillede de med deres stærkeste hold, så forventningerne var ikke alt for store, men igen var vi lidt tilsmilet af heldet...tilsidst.
  Første mand som var færdig var Uffe Kallenback på bræt 3, remis, det lignede et retfærdigt resultat. Næste mand som blev færdig var Hans Jørgen Christensen på bræt 7, desværre med tab, ret hurtigt var der tabt en officer, så det gik skidt. Herefter var Finn M. Andersen på bræt 1 pludselig færdig. Hvad der skete vides ikke, men pludselig var Finn færdig med et 0 til følge. Så stod der 2½-½, og humøret ?? - Herefter et par remiser med Jørgen Thomsen i en lige stilling og Per Christensen i en uklar stilling med trækgentagelse. Så var det også slut med gavmildheden, ikke flere point til Vorgod. Først vandt Torben Laursen et rigtigt fint parti. På bræt 5 stod Benny Bengtsen klart bedst men endte med at vinde på tid. Så var der Poul Hardy Ladefoged tilbage, lignede meget remis, men modstanderen lavede et par grove fejl, med tab af officer og bonde og så var det slut, 4½-3½ til Thy, tak for det. Holdskakken fortsætter i det nye år. (Jens Grud Sørensen)

04.12.2017: Holdskak - Mester rækken. Kæmpe sejr til Thy1 mod Holstebro2 på hele 7½-½
Resultatet 7½-½ har man vel kun lov til at være yderst tilfreds med, og det vælger vi så at være.....
men, den gamle holdleder har alligevel et par bemærkninger som skal ud gennem sidebenene.

1)  vi er ramt af alt for mange afbud, hvis vi ser bort fra reserverne, 3 afbud denne gang, men det er vel svært at forbyde afbud, så vi må bare tage den i stiv arm. 2) vi var nok lidt heldige, sejren var nok lidt for stor, den forventede score var 6½ og det havde måske været et mere retfærdigt resultat, men vi vil have lov at glæde os. - Den første der var færdig var Uffe Kallenback på bræt 8, med 2 officerer i undervægt udførte modstanderen det perfekte selvmord. På bræt 6 spillede Finn Andersen som sædvanlig aggressivt og det gav det ønskede resultat, på bræt 7 fik Torben Laursen tiltusket sig en kvalitet, endnu et 1 tal på tavlen. Egon Madsen på bræt 5 fik tiltusket sig sejren i en materiel lige stilling, men lidt fusk gjorde udslaget. Undertegnede på bræt 2 var lidt heldig, idet modstanderen spillede galt i en farlig stilling, så endnu en pind. På bræt 1 stod Ove Kroll noget overraskende nok lidt i underkanten, men modstanderen var uheldig at få spærret sit tårn inde, hvilket kostede en kvalitet, og så var der ingen nåde. Så var der 2 partier tilbage, Tummas Jacobsen på bræt 4 fik omvekslet 1 bonde i overvægt til sejr, så stod der 7-0, og så var der Kai Jessen tilbage, med en bonde i undervægt.. hmmm, heldigvis havde modstanderen brugt rigelig med tid, så efter at Kai havde fået bonden tilbage, men med et uklart slutspil, tilbød modstanderen remis, hvilket Kai klogeligt tog imod. Altså 7½ - ½ nok lidt i overkanden, så nu vil koncentrere os om julen.(Jens Sørensen)

01.12.2017: Thy Klub 2017 - Kai Jessen bliver årets Thy Klub 2017 mester. Se resultatslisten her.
Det har været en sej og hård turnering. Mange afbud som tiden gik. To måtte melde sig syge af influenza her i sidste runde.
Trods dette har der været spænding lige til det sidste i Thy Klub 2017 turneringen. Tummas Jacobsen fik 5½ point lige så mange point som Kai Jessen, men efter korrektur blev det Kai Jessen som løb med sejren og Tummas Jacobsen fik så 2. pladsen. B gruppen: Jens Chr. Vangsgaard blev overraskende vinder af B gruppen med 4 point. Poul Hardy Ladefoged kom op på 2. pladsen ligeledes også med 4 point. Stort tillykke til jer.
Det har været mig en glæde at være turneringsleder for Thy Klub 2017 - I den forbindelse vil jeg takke alle for en god indsats og god sportsånd, og at det lykkedes at køre denne turnering færdig. Vi har været hele 18 deltagere og det må siges at være helt tilfredsstillende. (Torben Peter Laursen)

26.11.2017: Holdskak A-rækken. Stor sejr til Thy2 mod Skive4 på hele 6-2...
Siden sidste nederlag til Aulum på holdskakkens første runde trængte Thy2 til at få en sejr i hus mod vores næste modstander. Selvtilliden fik da også et boost opad da det lå fast med en sejr på hele 6-2... Det skal siges at der for nogle af Thy2 spillere blev let spil og for andre måtte der kæmpes en hel aften uden at der blev fundet nogen vindere. To remis'er og en tabt kamp er til at leve med. På bræt-1 sad Finn Munk Andersen og styrede sine brikker ind i en Budapester gambit. Åbningen giver livligt spil til begge sider. Finn havde dog også lagt fælder ud i denne variant, men som han selv skriver, ... så er det frustrerende at lægge fælder ud når modstanderen ikke ser dem. Med dronningeafbytningen var partiet herefter ret kedeligt skriver Finn, og en aftale om fred og remis blev indgået. På bræt-2, sad undertegnede, og her var sagen en helt anden - trængt som jeg var længere ude i spillet i kongesiden kunne Günther R. Carlsen godt have gjort kort proces, men han ville åbenbart have sine to tårne med i spillet og det krævede nogle flere træk, som jeg så brugte på at få min sorte løber med ud i kongesiden til at forstærke mit forsvar. Det lykkedes herefter ret godt at stå imod Günthers angreb som ikke rigtigt kunne blive til noget afgørende og effektivt. Senere i spillet kunne jeg have afjort spillet til min side, men kendte desværre ikke min besøgelsestid da den blev tilbudt mig og spillet gled ud i en kedelig remis. På bræt 3 sad Uffe Kallenback længe og forsøgte at komme ud af Jonas Baake's angeb. Forviklinger i Indisk fra træk 11 og videre frem førte desværre til et tabt parti. De resterende spillere, Per Christensen, Benny Bengtsen, Jans Sandal og Poul Hardy Ladefoged havde åbentbart let spil, sådan som jeg så det og her havde de tilsammen opnået gvinster på alle pladser. Vores 8. bræt - Hans Jørgen Christensen fik et gratis point. Jørgen fortalte mig, at hans modstander nok ikke turde møde ham siden han ikke dukkede op. (Torben Peter Laursen)

24.11.2017: Holdskak C-rækken. Fin sejr til Thy3 mod Viborg4
Vi må sige at vi blev mødt med et meget sjældent syn inden for dansk skak: Endelig en klub som tager ligestillingen alvorligt, Viborgs hold bestod af
50% kvinder! - Desværre for dem klarede de sig ikke så godt. I dagens anledning var vi blevet placeret på 2. sal, i en belysning som kunne bortforklare en hver overseelse. Resultatet af matchen blev 2½ - 1½ til Thy, et resultat som vel må betegnes som nogenlunde retfærdigt. På første bræt fik Finn Jepsen en sejr, og det var der vel aldrig tvivl om, Finn spillede fint og der blev afsluttet med mat. På 2. bræt, måtte Jonas Bangsgaard indkassere et 0, det endte med at Jonas mistede en officer(som jeg så det) - op på hesten igen Jonas! - På 3. bræt fik Mogens Møller et heldigt ½ point, efter min ringe mening, Mogens stod klart i underkanten da der blev sluttet fred, måske kvinder er mere fredelige end mænd? - På 4. bræt havde Viborg også en kvinde overfor Thy formanden Jens Vangsgaard,- og vi må jo nok indrømme at det galante havde fuldstændig forladt Vangsgaard, modstanderen blev fuldstændig spillet ud af banen, 1 point er nok i underkanten.  (Jens Grud Sørensen)

20.11.2017: Holdskak - Mesterrækken. Stor sejr til Thy1 mod Lemvig på hele 6½ -1½..
  Sæsonens første udekamp, 75 km til Lemvig, rigtig fint vejr og en smuk natur, og det skulle vise sig også at blive en rigtig smuk dag.
Ved ankomsten til Lemvig kunne vi konstatere, at vi var blevet anvist andre lokaler end de vante, og det var måske forklaringen på at temperaturen i lokalerne helt sikkert stod på "natsænkning", vi frøs med anstand. Første parti som blev afsluttet var Tummas Jacobsen's. Modstanderen kom galt afsted, og det varede vel under 1 time. Ove Kroll på 1. bræt var rimelig hurtig færdig, her kom modstanderen til at mangle en officer. Finn Andersen var også rimelig hurtig færdig, skal vi formode at modstanderen blev udsat for et voldeligt overfald? Det var så 3-0. Egon Madsen fik en remis, nogle mente at stillingen nok var til mere end remis? Jesper Nielsen på bræt 6 fik også et rimeligt nemt point, som jeg så det blev modstanderen sat mat. Så var der Torben Laursen, Peter Klemmensen og undertegnede tilbage til at tage det hårde arbejde. Det lykkedes Torben at få et helt point efter et langt slutspil mod et ungt talent, dem er der få af på disse egne, og Peter sad og nød et godt slutspil, og vandt da også planmæssigt. Så stod der 6½-½. Så var der så undertegnede tilbage som det tynde øl, og ja stillingen var tynd, et slutspil hvor modstanderen havde en farlig fribonde. Der skulle spilles rigtigt ved hvert træk, det blev der så ikke, et fejltræk og kampen var afgjort. Så 6½-1½ blev resultatet, og det var vi vel meget godt tilfredse med, og naturen var lige smuk da vi kørte hjem.  (Jens Grud Sørensen)

18.11.2017: Thy Klub 2017 - Stadig stor spænding når 7. og sidste runde skal spilles...  Se stillingen her
Alle udsatte kampe er spillet færdigt. Tre spillere har alle 4½ point, medens andre tre spillere har hver 4 point. Kai Jessen som ligger på førstepladsen skal møde Per Kristensen. Tummas som ligger på en 2. plads skal møde Uffe Kallenback som også har 4½ point. Så det bliver svært at spå om udfaldet af disse kampe. Vi håber på en god aften med god kamp og spænding lige til det sidste d. 30. nov. (Torben Laursen)

09.11.2017: Holdskak  A-rækken. Thy2 ude mod Aulum blev en svær prøvelse. En lang udmattende tur til Aulum, tirsdag d. 7. nov. hvor hele otte skak-musketerer skulle spille sin første runde i holdskakken, blev lidt af en gyser. A-holdet havde ellers et godt team med, måske ikke det stærkeste på papiret, men vores stemning og forventning var ret positive. Vi måtte dog sande som tiden gik og spillet gik frem "på de skrå brædder" at resultatet ikke stod mål til forventningen. Resultatet var lidt nedslående, men vi havde det godt sammen og det sociale fælleskab tæller også til oplevelsen i den positive ende.  Vi fik 2½ point med hjem og Aulum Skakklub tog stikket hjem med en sejr på 5½ point. Poul Hardy Ladefoged var den eneste som fik et helt point med hjem. Oluf Jessen, Benny Bengtsen og undertegnede fik et ½ point hver. Vi må håbe på bedre tider, når vi skal spille hjemme torsdag d. 23. november mod Skive4. Samme dag spiller Thy3 også hjemme mod Viborg4. Denne dag bliver vi altså 24 spillere i klubben. Derfor kom i god tid . Alle chauffører som stiller sin bil til rådighed til holdskakken kan få udgifterne til bensin betalt. Gå op i fanen "udskriv" og print udskriftsbilag ud. Husk at udfylde det hver gang du kører for holdskakken og aflever regnskabet, når holdskakken slutter engang i i første halvdel af 2018, til Jens Grud Sørensen. Herefter vil pengene indgå på din bankkonto. (Torben P. Laursen)

06.11.2017: Holdskak Mesterrækken. -  Thy1 - Herning2  - Så starter holdskakken ... 
og al begyndelse er som bekendt svær. - Vi startede som vi sluttede mod Herning2, sidste sæson i holdskakken endte med en 8-0 sejr til Thy, men sådan gik det ikke denne gang. På forhånd var holdlederens humør i bund, alt for mange afbud og vi må vel sige, at som dagen skred frem, blev humøret ikke bedre.
Ove Kroll på bræt 1 forvandlede ret hurtigt en dronning til 3 lette officerer, en gammel teorivariant vist nok, et sikkert 1 tal til Kroll. Se kampen her. Undertegnede spillede som en pose nødder, mistede en bonde, men fik nok egentlig en chance, men tiden var knap, så chancen blev forvandlet til et 0. Kai Jessen på bræt 3 fik et 1 tal efter sej kamp, hvor Kai nok hele vejen igennem var lidt foran. Egon Madsen fik også et point, men hvordan vides ikke rigtig. På bræt 5 så det ud som lederen af holdturneringen simpelt hen kørte Michael Christensen over, så et rundt nul. På 6. bræt burde Torben Laursen nok have haft et ½ point, men i et slutspil er det jo ofte små marginaler som tæller, også et rundt 0 her. Uffe Kallenback på bræt 7 satte efter forlydende et officer til og så var det slag tabt. På 8. bræt stod Henning Jensen længe klart til gevinst, men et ulovligt træk, hvor Henning overså at han stod i skak, ødelage hele tegningen, så et ærgerligt nederlag. Slutresultat 5-3 til Herning, ikke et ord om retfærdighed.  (Jens Grud Sørensen)
03.11.2017: Thy Klub 2017 - 6. runde er spillet. Se stillingen her. Næstsidste runde er spillet færdigt. Tre partier måtte udsættes til frirunden. Det er Tummas og Kai Jessen. Jens Chr. Grud Sørensen og Finn Munk Andersen og Jens chr. Vangsgaard og Per Christensen. Når de udsatte partier er spillet vil 7. og sidste runde blive lagt. Husk at der er faktisk to frirunder inden den afgørende sidste runde. Det er torsdag d. 9.11 og 16.11. Sidste runde spilles torsdag d. 30.11. Opfordrer alle til at få sine partier ordnet inden sidste runde. Turneringslederen opfordrer alle til at komme i god tid og ikke i sidste sekund eller derefter. I god tid er ca. de 10-15 minutter før kl. 19.00 og ikke omvendt. 6. runde blev spillet i al fredsommelighed. Dog måtte jeg indkassere mit 3. nederlag i denne turnering og det til Poul Hardy Ladefoged som spillede sine brikker fejlfrit i forhold til mine halvdårlige træk. Det så ellers godt ud for mig, men Poul Hardy fik skabt et stort frirum til sine brikker og kunne sådan set styre slagets gang, hvorimod jeg kunne håbe på et remis ved pat, men sådan gik det bare ikke. Klemt som jeg var, fik Poul Hardy Ladefoged sat mig ud af brættet og fik indkasseret 1 point. Godt gået. (Torben P. Laursen) 
26.10.2017: Thy Klub 2017 - 2 udsatte partier  er spillet - se stillingen her
Så er to udsatte partier spillet. Jens grud Sørensen fik 1 point mod Henning Jensen og Kai Jessen fik 1. point mod Finn Munk Andersen. Kai Jessen står, indtil videre, nu som nummer 1 på listen og som mulig kandidat til årets "Thy Klub 2017" mester med et point til nærmeste konkurrent. Kai Jessen møder i 6. runde Tummas Jacobsen, og det må siges at blive et spændende opgør. Der mangler lige nu et udsat parti mellem Per Christensen og Henning Jensen. Der er frirunder torsdag d. 9.11 og 16.11. 7. og sidste runde spilles torsdag 30.11. Alle udsatte partier skal være afviklet inden sidste runde spilles. ( Torben Peter Laursen. )

16.10.2017: Nye rettelser vedr. holdskakken  i kalenderen - Tryk på sæsonplan til venstre og se hvem vi skal møde i holdskakken.

14.10.2017: Thy Klub 2017 - 5. runde er spillet - se stillingen her 
Så er 5. runde spillet og hele 8 spillere fik remis denne aften. Spændingen om hvem der løber med førstepladsen opretholdes. Hele fire spillere ligger i spidsen med 3½ point. Det er Uffe Kallenback, Tummas Jacobsen, Kai Jessen og Finn Munk Andersen. Dog har Kai Jessen og Finn Munk andersen endnu ikke spillet deres udsatte kamp. Her kan den ene af dem, hvis der indkasseres et helt point, komme op på førstepladsen. Der er frirunde torsdag d. 26. oktober. 6. runde bliver lagt efter frirunden. Der er lukket i skolernes efterårsferie. (Torben Peter Laursen)

06.10.2017: Thy Klub 2017 -  4. runde er spillet - se den foreløbige stilling her
På trods af at 4. runde er spillet færdig er det på nuværende tidspunkt ikke til at se nogen mulig vinder til turneringen. Grunden er den, at der er flere udsatte kampe som først skal spilles. Så spændingen kan måske godt trække ud lidt endnu. På nuværende tidspunkt er det Uffe Kallenbach på 1. pladsen med 3 point og uden afbud. På 2. og 3. pladsen er det Kai Jessen og Finn Munk Andersen. De to skulle have mødt hinanden i 4. runde, men det blev udsat. Her i 4. runde mødte jeg vores nye medlem Per Christensen i en kamp som faldt til Per's fordel. Per spillede rigtigt godt og fik halet et point hjem og har nu 2 point, men har også et udsat parti fra 1. runde som skal spilles.  Ellers må vi glæde os til 5. runde og håber på overraskelser, spænding og god kamp. Vel mødt. (Torben Peter Laursen)

29.09.2017: Holdskak 2017/18: Så er holdskaklisten lige udkommet.
Jens Grud Sørensen har, sammen med bestyrelsen, og i tæt dialog med skakklubbens medlemmer udfærdiget en holdskakliste. Holdskakken begynder søndag d. 5. nov. for mesterrækken. A og B rækken i ugen efter. (T.P.L.) 

29.09.2017: Thy Klub 2017 - 4. runde er lagt og som spilles torsdag d. 5. oktober.  Se stilling her
Flere udsatte kampe er blevet spillet torsdag d. 28. sept. Resultaterne ændrede sig en lille smule. Foreløbige resultater er, at Finn Munk Andersen og Kai Jessen ligger helt i front med hver 3 point efterfulgt af Jens Chr. Vangsgaard på 3. pladsen med 2 point. Da nogle har en del udsatte kampe er det ikke til at se hvordan det hele former sig. Det er med stor glæde at Thy Skakklub har fået hele 2 nye medlemmer siden vi startede skaksæsonen op, og der er sandsynligvis flere som lige vil vente med medlemsskab til engang i det nye år.  (T.P.L)

22.09.2017: Thy Klub 2017 - 3. runde er færdigspillet.  Se stilling her
3. runde blev spillet i al ro og stilfærdighed. Ingen overraskelser af de helt store. Der har været to udsatte partier og som man vil spille på torsdag d. 28. sept hvor der er frirunde. 4. runde vil blive lagt umiddelbart derefter, når vi kender resultaterne af de spillede partier.  (T. P. L.)

15.09.2017: Thy Klub 2017 - 2. runde er færdigspillet. Ingen overraskelser af de store i aftenens turnering. To partier er blevet udsat til en af frirunderne. Det er Malthe Frydenskov mod Poul Hardy Ladefoged og Henning Jensen mod Jens Grud Sørensen.  3. runde er lagt. Se her.     (T.P.L)

09.09.2017: Thy Klub 2017 turneringen er skudt i gang. Hele 18 spillere har meldt sig til turneringen. En spiller havde glemt at møde op i dagens anledning og det medførte at Jens Chr. Vangsgaard fik et point. Partiet er dog ikke blevet ratet. Ellers var der ikke nogen klare spillede over- raskelser i 1. runde. Vi håber at der ikke kommer afbud i 2. runde. På gensyn.. (Torben P. Laursen)

05.09.2017: Thy Klub 2017 og nyt medlem.
18 spillere har meldt sig til turneringen. Det var mere end hvad jeg turde håbe på. Det er efterhånden længe side vi har været så mange. Vi har fået en ny spiller med i turneringen, Per Christensen, som er lærer på Snedsted Skole og som også er aktiv indenfor skoleskakken. Skakklubben byder Per Christensen velkommen i klubben. På ovennævnte link kan man se hvem man skal spille mod. Første runde viser et lille tal i den lille firkantede rude. Står tallet til højre i ruden har du hvid og er det til venstre, skal du spille sort.  Her er et link som er bedre     (Torben P. Laursen)     
05.09.2017: Senior Skak -
Senior Skakken er flyttet fra tirsdag til torsdag fra kl. 09.00 - 13.00 i Plantagehuset, lokale 1 - 1. sal. Alle er hjertelig velkommen.

27.08.2017: Thy Klub 2017 - Nye regler - start torsdag d. 7. sept.
Der er kommet nye regler til Thy Klub 2017.  det er  § 3 vedr. Betænkningstiden og noteringspligten. Hver spiller har 90 minutter til 40 træk plus 30 minutter til de resterende træk, med et tillæg på 30 sekunder pr. træk, startende fra træk 1. Der er noteringspligt under hele partiet. Så den med, at man ikke behøver at notere sine træk hvis der kun er 5 minutter tilbage af spilletiden bortfalder. Sagt klart og tydeligt Man skal enkelt og klart notere sine træk under hele forløbet, hele vejen igennem - lige til den bitre ende.  ( Torben P. Laursen)

06.06.2017: Dødsfald. Et af klubbens ældre medlemmer, Søren Fredsø, Kjelstrup, er afgået ved døden d. 2. juni 2017.
Det var med nogen mistro at vi læste dødsannoncen for Søren Fredsø, var det virkelig "vores" Søren, og efter en kontrol af medlemslisten måtte vi erkende, det var vores Søren. Som altid føles døden uretfærdig, men det er jo også et livsvilkår som vi må acceptere. Det føles lidt tomt at Søren ikke er i klubben mere, for han har jo altid været der. Jeg kan ihvert fald ikke huske at han ikke har været der. Klubber forandrer sig, klubber skifter navn, men Søren var der altid, rolig stabil, altid til at stole på, en Tbybo af bedste sort. Skakligt var Søren aldrig blandt topspillerne, vel nærmest, uden at fornærme nogen, den bløde mellemvare, som skakspillere er flest. På det menneskelige plan var Søren altid i toppen. Søren vi vil savne dig, vi vil mindes dig med glæde, æret være dit minde. (J.G.S)

14.15.2017: Ny skaksæson 2017/18 begynder torsdag d. 24. august kl. 19.00 i Plantagehuset.
I den forbindelse vil Thy Skakklub sige tak til alle for den tid der er gået og for dem som bakkede op om arrangementerne. Det har været en skøn tid, selvom man til tider følte sig som omvandrende nomader hvad ångår skakklubbens tilholdssted. Nu skal vi tilbage til vores gamle Plantagehus igen, og det vil give os større ro og arbejdsglæde med hensyn til planlægningen i tiden fremover. Seniorskakken begynder tirsdag d. 29. august og som har åbent fra kl. 09.00 til 13.00. Alle og enhver er velkommen til at deltage. Billeder fra Thisted Bryghus Cup 2017 er lagt ind på hjemmesiden. Tryk på linket "TBC" til venstre og se billeder både fra 2016 og 2017. God fornøjelse. God sommerferie til jer alle. (Torben Peter Laursen)

07.05.2017:  Thisted Bryghus Cup 2017 er slut .... og vel ganske vellykket.
Det er vores opfattelse at deltagerne var tilfredse, hvilket jo nok skyldes flere faktorer: En stor tak til Bryghuset for at stille lokaler samt produkter til rådighed.. En stor tak til køkkenpersonalet for at stille arbejdskraft til rådighed.. En stor tak til deltagerne for at leve op til forventningerne om en hyggelig og afslappet atmosfære..
Vi havde valgt at 24 var max antal deltagere, og vi havde faktisk måtte afvise et par deltagere, husk det til næste år.  Og så skulle der spilles skak. En del højtratede spillere deltog i år, så resultatet var ingenlunde givet. Ove Kroll plejer jo altid at være et godt bud på vinderen, men sådan skulle det ikke gå. Blandt deltagerne var IM Bent Sørensen, Nørresundby (rejsende i seniorskak), og med en fortid i Thisted Skakklub engang i tredserne. For vi andre bedagede er det lidt svært ikke at lade tankerne flyve lidt tilbage til ca 1960.  Amtsmesterskaberne for Thisted Amt på afholdshotellet, ca 100 spillere fra de ca 10 skakklubber som var i Thy og nærmeste omegn. Her var brødrene Sørensen (Tage og Bent) meget fremtrædende, sidenhen er meget vand løbet i stranden. Nu er der kun én skakklub i Thy.., men velkommen tilbage til gerningsstedet Bent. Turneringssystemet havde maget det således, at allerede i første runde skulle Ove Kroll og Bent Sørensen mødes, og her vandt Bent og han holdt fører-positionen helt til slut, med kun et enkelt tabt parti til Poul Erik Nielsen og én remis til Jesper Nielsen ialt 5½ point. Tillykke med sejren. Andenpladsen i præmiegruppe 1 gik til Tummas Jacobsen med 5p. 3. pladsen (ved korrektion) gik til Erling Høiberg ligeledes med 5p. 
2. præmiegruppe: 1. Jesper Nielsen 4½p – 2. Jens C. Grud Sørensen  4 p -  3. Søren Ruud Ottesen 3½ p.
3. præmiegruppe: 1. Uffe Kallenbach 4 p – 2. Klaus Nielsen 3p – 3. Finn Jepsen 3p.
Tillykke til jer alle sammen.  Vi håber at kunne invitere til næste år  (Jens C. Grud Sørensen)

28.04.2017: Sidste klubaften tirsdag d. 2. maj i Hestestalden på Borgerskolen -  kl. 19.00 -  Alle hjertelig velkommen. 
Kom og vær med til hyggeskak og social samvær. Der serveres kaffe og kage. (Torben Laursen)

25.4.2017:  Thy Open - Thy Open 2017 blev spillet færdig i Hestestalden.  Se linket ovenover i den grønne boks.
Det blev en hyggelig aften i Hestestalden med kun få afbud og ikke overraskende blev, fhv. formand for skakklubben Jens Grud Sørensen, vinder af turneringen med max point. Tillykke med sejren. Vi skal tilbage 2013 hvor Rune G. Madsen også vandt alle sine partier. 2. pladsen gik til Kai Jessen som fik 5½ point. Tillykke.  3. pladsen gik til Uffe Kallenback med 4½ point. Tillykke. - I præmiegruppe 2 blev det således Svend Åge Ubbesen som løb med 1. pladsen og Hans Jørgen Christensen med 2. pladsen. Tillykke til jer. Præmierne 1. og 2. pladsen i hver gruppe overrækkes til Thisted Bryghus Cup d. 6. maj af formanden. Den sidste klubaften 2. maj er der lidt uvished om. Vi ved ikke på nuværende tidspunkt om den bliver til noget. Læs mere herom torsdag aften. (Torben Laursen)

05.04.2017: Thy Open - 6. runde blev spillet i Pejsestuen for sidste gang. Sidste runde venter i Hestestalden.
D
er er i Thy Open 2017 en spiller som har markeret sig stærkt i de første 6 runder og uden at tabe et eneste parti og som ikke kan indhentes på nuværende tidspunkt i turneringen. Det er Jens Grud Sørensen, som allerede nu kan udråbes som klar vinder af Thy Open 2017.  Tillykke til dig. Nærmeste konkurrent er Kai Jessen med 4½ point skarpt efterfulgt af Tummas Jacobsen med 4 point. Der er opfølgning vedr. udsatte partier d. 18.4 i Hestestalden og ligeledes samme sted d. 25. april spilles sidste runde i Thy Open 2017. Alle udsatte partier skal være afviklet inden sidste runde. Man må gerne spille de udsatte partier lidt før og på andre steder, hvis man kan blive enige om det.
Næstsidste runde blev så spillet for sidste gang i Pejsestuen og vi måtte med stille sind sige farvel og tak til et lokale som i sig selv har oset af atmosfære. Tak til "Kulturrummet" og adm. Ulla Kobberø som fik os indsluset i Pejsestuen da vi stod uden tag over hovedet og ikke vidste hvor vi skulle spille vores skakturneringer. Grunden til at vi nu skal flytte til Hestestalden på Borgerskolen er, fordi Thisted Biblitek skal bruge bygningen til administration grundet ombygning. Vi regner med at være tilbage i Plantagehuset til engang omkring 1. maj, men det er ikke sikkert. 7. runde bliver lagt så snart de udsatte partier er spillet. På gensyn i Hestestalden og god påske til jer alle. (Torben Peter Laursen)

30.03.2017:  Thy Open - 6. runde er lagt.  Se hvem du skal spille mod på tirsdag.  Tryk på linket her
I dag, torsdag, blev et udsat parti afviklet mellem Finn Munk Andersen og Svend Aage Ubbesen i skakklubben. Partiet gik til Svend Aage Ubbesen, og det på en lidt heldig måde. Finn Munk Andersen spillede ellers rigtigt godt og agressivt og havde det hele under styr. Som partiet udviklede sig stod Ubbesen dårligere og dårligere. Til sidst var Finn Munk Andersen kommet rigtigt godt af vejen med et fantastisk slutspurt. Det afgørende angreb handlede kun om at trække rigtigt med de store brikker, tårn og dronning. Kun tårnet kunne afgøre slaget, men fejlagtigt og fatalt blev dronningen brugt og kom væk fra sin dækning i bunden. Efter nogle afbytninger stod det hele klart for hvid, at partiet ikke kunne holdes. Ups ! Måske var det ugens lille overraskelse. Det udsatte parti mellem Jens Chr. Vangsgaard og Finn Munk Andersen, fredag, bliver ikke til noget, idet Vangsgaard var faldet og havde slået sig, men ikke alvorligt. Kommer på tirsdag hvis alt går godt. (Torben Laursen)

29.03.2017:  Thy Open - 5. runde færdigspillet.
Thy Open bød ikke på nogen overraskelser denne gang, selvom der var optræk til det. Undertegnede sad meget længe mod Kai Jessen i et meget spændende slutspil til henad kl. 23.00 deromkring. Selvom jeg havde positionel overvægt, gik det ikke som forventet og måtte indkassere et tabt spil. Der er to udsatte partier som venter på at blive afviklet. Der vil blive gjort nogle forsøg på at få ihvertfald et af dem afviklet inden 6. runde. Så snart der kommer en ordning i stand torsdag eller fredag, vil 6. runde blive lagt. (Torben Laursen)

22.3.2017: Vigtigt: Thy Skakklub skal flytte. Skakklubben er bedt om at flytte. Tirsdag d. 4. april spilles der for sidste gang i Pejsestuen.
Thisted Bibliotek skal bruge huset til administration. Vi kan ikke flytte tilbage til Plantagehuset før omkring d. 1. maj. Derfor har vi fundet et midlertidigt ståsted nede på Borgerskolen, nærmere betegnet "Hestestalden" til de 2 spilleaftener, hvor frirunden d. 18.4 spilles samt syvende og sidste runde i Thy Open d. 25.4. Vi håber at den sidste klubaften d. 2. maj kan virkeliggøres i Plantagehuset, hvor vi har alm. klubaften, men det er ikke sikkert. - Alle får nærmere besked når tiden nærmer sig.  (Torben Laursen)

22.3-2017: Thy Open - 4. runde er spillet med kun én udsat kamp.  Se hvem du skal møde i 5. runde Her.
Thy Open ligger stadigvæk åbent for hvem der løber med førstepladsen, men Jens Grud Sørensen ligger lunt i svinget efter at have vundet, indtil videre, alle sine kampe på stribe. Undertegnede ligger, lidt heldigt, på 2. pladsen med 3 vundne kampe. Der resterer 3 kampe - (Torben Laursen )

15.03.2017: Holdskak - Tæt på og næsten lige ved, kun et ½ point skilte Thy1 fra oprykning til 2. division.
Måtte det være tilladt at citere fra 9 HK (Leif Hamborg):
" Med en sejr på 7½-½ over Skive 3 sikrede Holstebro 1 sig førstepladsen i Mesterrækken og dermed oprykning til 2. division. Dermed var det ikke nok for THY 1 at besejre Herning 2 med 8-0, idet thyboerne endte på 39 points mod 39½ til Holstebro. Da to hold fra 9. hovedkreds rykker ned fra 2. division (Skive 1 og Skive 2) må reglen om supplerende nedrykning tages i brug. Dermed rykker THY 2, der ellers sikrede sig sæsonens første matchpoints med en sejr på 4½-3½ over Viborg 2, ned i A-rækken. Ove Kroll og Egon Rysgaard Madsen (begge THY 1) blev topscorere med 5½ af 6 mulige points. Hans Jørgen Raunborg (ligeledes THY 1) og Peter Husted (Holstebro 1) scorede maximumpoints med 5 af 5. Citat slut.
                                                                                           -----------
  Er der mere at tilføje? - ½ point fra oprykning?  hvad skal man tænke, skal man ærgre sig over det manglende ½ point, men har vi i det hele taget noget at gøre i divisionen? Og hvad med mesterrækken næste år, 3 Skive hold ?  En omskiftelig verden. Men uanset så er vi glade, 1' holdet for 8-0 sejren,- nok lidt for stor, men som det så ud vel ikke helt galt,- og 2' holdet for den første sejr, selv om det ikke hjalp (man kunne måske tænke lidt tilbage til 1' runde, her ville det have lunet med ½ point mere til 1' holdet? - (Jens Grud Sørensen)

27.02.2017: Holdskak - Se det flotte skakparti mellem Michael Christensen og Bent Olesen d. 28.02.2017
Utroligt flot spil med officersoffer, endte med en sejr til Michael Christensen da Thy2 mødte Lemvig i 6. runde. Se skakpartiet her:  LINK   (TPL)

28.02.2017: Thy Open 2017: 4. runde er lagt - se hvem du skal spille mod tirsdag d. 21. marts. Se link her.
R Det udsatte parti mellem Jens Chr. Vangsgaard og Svend Aaage Ubbesen endte med sejr til Svend Aage Ubbesen. Da ingen har flere udsatte partier er 4. runde nu lagt. Den spilles som sagt d. 21. marts..  I mellemtiden er der alm hygge-klubaften tirsdag d. 7. marts  og tirsdag d. 14. marts.  (TPL) 

27.02.2017: Holdskak - Thy2 - Lemvig:  3½ - 4½   -  Thy3 - Kjellerup2:  1-3
Resultat 4½-3½ til Lemvig, og det kan vi være fint tilfreds med. Vi spillede nemlig kun på 6 brædder, der var et sent afbud som det ikke lykkedes at finde afløser for, og en dukkede ikke op. Et enkelt point var nok lidt heldigt, men især Michael på nr. 2 bræt viste fine takter og vandt over Bendt Olesen, forventet score 0,1. Uffe Kallenbach fik en lidt heldig sejr, Poul Ladefoged en forventet sejr og Hans J. Christensen en remis. Så det vi så kunne vi være ganske tilfredse med - det var mere det vi ikke så, som var ganske skuffende. Thy 2 ligger solidt på sidstepladsen i mesterrækken, andre resultater i rækken magede det så, at Thy1 ligger nr 2 i rækken 1 point efter Holstebro. Med en runde tilbage hvor Holstebro har den, på papiret, letteste modstander, ser det svært ud for oprykningen.
Thy3 – Kjellerup2 resultat 3-1 til Kjellerup, som havde noget så sjældent som 2 juniorer på holdet. Resultatet så retfærdig nok ud, der var remis til Henning Jensen og Ole H. Madsen. Thy3 har afsluttet holdturneringen, men der resterer en del kampe. Et bud på en placering som nr 5 kunne være en mulighed.  (Jens Grud Sørensen) 
22.02.2017: Thy3 spiller mod Kjellerup2 på søndag kl. 12.00 hjemme. Samtidig spiller Thy2 mod Lemvig også hjemme.
Grundet ændring i kalenderen for afviklingen af Thy3 hjemmekamp mod Kjellerup2, vil tirsdag d. 28.2. stå til fri afbenyttelse som frirunde-afvikling. Vi holder derfor denne aften som alm. klubaften med hyggeskak og socialt samvær - kom og vær med. Alle er hjertelig velkommen. Der er kaffe og kage.

22.02.2017: referat af generalforsamlingen d. 21.2.2017 - Se link her
08.02.2017: Thy Open 2017: 3. runde er spillet færdig - se link: se resultater af 3. runde her
Thy Skakklub spillede 3. runde uden nogen afbud. Næste runde, 4. runde, spilles d. 21. marts. Kom i god tid. Når det udsatte parti fra 2. runde mellem Jens Chr. Vangsgaard og Svend Aage Ubbesen er spillet færdigt vil 4. runde blive lagt. (TPL)

31.01.2017: Indkaldelse til generalforsamling tirsdag d. 21. februar kl. 19.00.   Se Link
Thy Skakklub afholder generalforsamling ovennævnte dato. Kom og vær med og giv din mening til kende. Se link øverst til højre. Her kan du læse om bestyrelsesmødet vi havde i dag tirsdag d. 31. januar. Kom i god tid og vær med til at vise og præge skakklubben med gode idéer både nu og i fremtiden.  (Thy Skakklub, bestyrelsen.)

31.01.2017: Thy Open 2017: 3. runde er lagt -  Se link:  Se hvem du skal spille mod i 3. runde  
To udsatte partier blev spillet færdigt tirsdag aften. Det var Kai Jessen og Finn Munk andersen som blev enige om remis i et meget lige spil. Det 2. parti var Ole Madsen og Mogens Møller om og her løb Mogens Møller med sejren efter et langt og sejt parti. 3. runde er lagt og som spilles næste tirsdag d. 7. februar. Kom i god tid og gerne et kvarter før start. ( Torben Peter Laursen)

30.01.2017: Holdskak - Thy1 vandt over Skive3 med hele 7 - 1 .   Se link til resultatlisten her
Thy1 vandt stort over Skive3. Styrkeforholdet mellem klubberne var heller ikke til at overse. Næste runde (6. runde) sidder Thy1 over. - 7. og sidste runde spilles i Skive søndag d. 12. marts og modstanderen bliver her Herning2. - Holstebro1 som er nærmeste konkurrent til Thy1 om den mulige oprykningsplads til 2. division skal i 6. runde møde Viborg2. Det bliver spændende at se hvor mange point de kan skrabe hjem her. Thy2 møder hjemme søndag d. 26. februar Lemvig1. God kamp til jer alle.. (Torben Peter Laursen)

25.01.2017: Thy Open 2017: 2. runde er færdigspillet med kun en udsat kamp.  Se link til resultatlisten her
Jens Grud Sørensen fik endnu et point i Thy Open og har nu 2 point, medens de fleste har 1 point eller mindre.
Udsatte partier kan spilles tirsdag d. 31. januar - 3. runde vil umiddelbart samme aften blive lagt op på hjemmesiden.  (Torben Peter Laursen).

19.01.2017: Holdskak - Thy1  vandt  stort over Lemvig med hele 6½ - 1½.   Se link til resultatlisten her
Thy1 fik et fint resultat mod Lemvig søndag d. 22. januar hjemme. Det ser absolut ikke dårligt ud for Thy1 for at rykke en tak længere op, nemlig op i 2.division. Holstebro1 ligger lunt i svinget og er en kandidat til oprykning, men Thy1 kan godt gøre sig gældende hvis de helt og holdent møder med stærkeste hold hver gang fra nu af. Thy1 har 24 point mod Holstebro1 med 18½, men Holstebro har siddet en runde over og det skal Thy1 også gøre d. 25. februar og alligevel ser det ikke dårligt ud for Thy1. Jeg tror, at kun ganske få point vill skille de to klubber ad når regnskabet gøres op. (T.P.L)

18.01.2017: Holdskak - Thy3  vandt  2½ - 1½ mod Ikast. 
Der blev spillet længe tirsdag aften. Først henad kl. 23.00 var det sidste parti færdigt mod Ikast. Jens Chr. Vangsgaard havde hvid mod Jørgen Rasmussen og som spillet gled frem, så det ud som om Jens Chr. Vangsgaard havde mange gode træk i midtspillet, men de blev for det meste overset.
Jørgen Rasmussen fik klogt ført sine to bønder ned mod syvende række. Nu så det sort ud for Vangsgaard. Dog, tiden arbejdede for Vangsgaard og inden Jørgen Rasmussen fik set sig om, løb hans tid ud. Hermed et meget heldigt point til Vangsgaard. Poul Hardy Ladefoged kom galt afsted i slutspillet med tårn og springer og pludselig var springeren til at slå. Her valgte Poul at opgive. Svend Aage Ubbesen havde et godt parti mod Tonny Knudsen, men valgte efter lige spil at tilbyde remis.
Freddy Holler spillede et fint parti mod Henning Pedersen. Medens Henning Pedersen gik på rov efter bønder i den ene side. Valgte Freddy at stille sine tropper op i venstre side. Hele 4 bønder fik Henning Pedersen taget, medens Freddy Holler fik sat sine brikker i angrebsposition. To tårne lige under hinanden i C linien og en springer og dronning i fronten. Freddy Holler manglede bare lige kombinationen til noget afgørende, en slags, sesam luk op kombination. Det tog sin tid inden matangrebet kunne sættes i gang, men den kom dog til sidst og uden slinger i valsen. Henning kunne ikke stille noget op, da Freddy begyndte at ofre sine to tårne til fordel for et matangreb med springer og dronning. Sådan fik Thy3 endnu et point med hjem, men det her point var helt fortjent og partiet et virkeligt flot parti. (Torben Peter Laursen)

16.01.2017: Holdskak - Thy2 ude i en svær kamp mod Herning2.
Thy2 var ude i direkte glatføre denne kolde vinterdag mod Herning2, men bortset fra det, fik vi hevet 1½ point med hjem til Thy. Det var ikke mange point, men deres samlede styrketal lå jo som forventet skyhøjt. Det var Uffe Kallenbach som vandt over Leif Hamborg. Det halve point blev leveret af Benny Bengtsen. Alle os andre som kæmpede til sidste mand, faldt én efter én i den herningensiske overmagt. Vi vågner dog op til dåd igen med kampgejst og godt humør når vi skal spille 6. runde hjemme mod Lemvig1 søndag d. 26.2.17 . Vi sidder 5. runde over. Obs: Thy2 takker Egon Madsen for at han stillede sin bil til rådighed for holdet til Herning. Tusind tak til dig. Tirsdag d. 17. januar er der mulighed for at spille et udsat parti, hvis man har lyst. (T.P.L)

12.01.17: Thy Open 2017  - 1. runde er spillet.
Thy Open blev sat i gang tirsdag d. 10. januar. Der var 2 afbud og det betød at der kun var 8 spillere på banen denne tirsdag aften. De første der blev færdige var flg: Malthe Frydenskov mod  Jens Chr.  Vangsgaard  0-1.  Hans Jørgen Christensen mod Svend Aage Ubbesen 0-1. Torben Laursen mod Uffe Kallenbach 1-0. Tilbage sad Tummas Jacobsen og Jens Grud Sørensen og spillede et sejt parti. Længe så det ud som om der ikke skulle komme nogen afgørelse, men så skete der endelig noget. En springer truer to tårn. Se stillingen her som blev afgørende. Næste 2. runde spilles d. 24. januar. Udsatte partier kan spilles tirsdag d. 17. januar hvis man har lyst til det.  Jeg gør opmærksom på at Thy 2 kommer til at mangle en spiller til holdskakken mod Herning på søndag. Er der nogen som har lyst til at melde sig.  (Torben Peter Laursen)

09.01.2017:  Thy Open 2017 er klar med 1. rundelægning. 
Thy Open er klar med 1. runde. Det har været svært at få spillere med i turneringen. Hele 12 tilmeldte er ikke så mange som man kunne ønske.
Vi kunne godt invitere andre fra andre klubber, men spillelokalet er ikke så stort. Det kniber gevaldigt om at få spillere med fra vores egen klub, men det er jo set før. Større tiltag og reklame må blive gjort når vi flytter tilbage til Plantagehuset. Der er bedt om udsættelse i 1. runde fra Kai Jessen og Ole Madsen. Ellers vil jeg ønske jer alle en rigtig god turnering. Husk at læse reglementet godt igennem.  (Mvh. Torben Peter Laursen)

06.01.2017: Årets første træk i Herning. Rapport fra årests første træk i Herning lørdag d. 7.1.2017.
Syv raske svende drog til Herning for at deltage i den berømte tilbagevendende årlige skakdyst i hurtigskak. Vi tog den lange vej i to biler. kl. 8 om morgenen og var der ca. lidt før tid. Hele ca. 80 deltagere var tilmeldt. Fra Thy Skakklub kom  Jens Chr. Vangsgaard, Poul Hardy Ladefoged, Michael Christensen, Uffe Kallenbach, Egon Madsen, Finn Munk Andersen samt undertegnede. De fleste klarede sig rimeligt godt, men ingen af Thy Skakklubs spillere kom på 1. eller 2. pladsen. Undertegnede kom dog lidt heldigt på en 3. plads i sin gruppe, Basis 2, og dermed 200 kr. rigere, hvad der svarede til udgifterne til deltagelsen i turneringen når mad og vand også regnes med. Kun et halvt point manglede til at komme på en delt 1. plads. Tryk på linket hvor du kan se resultaterne fra alle grupper. Link: Årets første træk i Herning.   (Torben Peter Laursen)                         

21.12.16: Juleafslutningen i Pejsestuen blev en succes. Mange havde tilmeldt sig.
Thy Skakklub holdt juleafslutning i det hyggelige lokale "Pejsestuen" som ligger klods op ad Thisted Bibliotek. Her holdt vi fest med Julegløgg og varme æbleskiver krydret med en hurtigturnering i skak i fem runder á 10 minutter. Efter 1. runde blev der serveret Gløgg og æbleskiver som alle i klubben satte stor pris på. Hurtigturneingen blev vundet af Senad Huskic med maximumpoint, skarpt efterfulgt af Ove Kroll med 4 point. På 3. pladsen kom Peter Klemmensen med 3½ point - Stort tillykke til jer. Se resultaterne af turneringen her: Hurtigturnering.  Thy Skakklub starter d. 10. januar med Thy Open 2017 og i den anledning bedes alle interesserede melde sig til turneringen hurtigst muligt. Læs indbydelsen ovenover i det grønne område til højre. Hermed ønsker jeg på klubbens vegne alle en rigtig god jul samt et godt nytår og vel mødt i det nye år. ( Torben Peter Laursen)

18.12.2016: Juleafslutning tirsdag d. 20. december.. kl 19.00 - Meld dig til - sidste frist mandag aften.
Kom i god julehumør tirsdag d. 20. december. Flere har meldt sig til: O. Kroll, J. G. sørensen, F. M. Andersen, S. Å. Ubbesen, P. H. Ladefoged, H. Jensen, H. J. Christensen, M. Frydenskov, M. Christensen, samt undertegnede. Alle hjertelig velkommen. Der spilles en lille hurtigturnering ca. 10 minutter til hver kamp. Præmie til vinderen. ( Torben Laursen)

18.12.2016: Holdskak  - Thy3 ude i en svær kamp mod Morsø Skakklub.
Morsø Skakklub spillede sig som forventet, set ud fra styrkeforholdet, til en sejr på hele 3½ point over Thy3. Det skal dog siges at Thy3 havde sine chancer men kom ind i bindinger, fælder, forkerte tårnafbytninger og overså en mat. Svend Aage Ubbesen var den eneste som tog et halvt point med hjem og det skal siges at det var imod Jonas Plejdrup som har 1878 i rating og det må siges, godt gået. - Poul Hardy Ladefoged stod ellers fint, men måtte give op til sidst. Næste kamp for Thy3 bliver mod Ikast på hjemmebane tirsdag d. 17.01.17. ( Torben P. Laursen ) 
16.12.2016: Holdskak  - Topkamp i mesterrækken - Thy1  mod  Holstebro1
Ja det tenderer vel et arvefjendeopgør, i hvert fald gjaldt det førstepladsen i mesterrækken,- desværre præget af adskillige afbud. Heldigvis har vi gode reserver. Stillingen inden kampen var at vi er 1 point efter Holstebro, så en sejr vil være velkommen, men hårde odds. På forhånd ville vi nok gerne have solgt resultatet for uafgjort 4-4, så vi må vel bare være tilfredse. Vi er stadig 1 point efter Holstebro, men nu har vi en gylden chance, Holstebro er nemlig oversidder i næste runde. Selve kampen var præget af remisser, Tummas Jacobsen, Kai Jessen, Finn M. Andersen, Egon Madsen fik remis. Tab til undertegnede og Poul H. Ladefoged, en fin sejr til Jesper Nielsen, og ditto til Ove Kroll efter et rigtig fint slutspil hvor en marginal fordel blev vekslet til gevinst.  - Så er det snart jul så derfor:  glædelig jul. ( Jens Grud Sørensen)
14.12.2016: Juleafslutning i Thy Skakklub tirsdag d. 20. dec. kl. 19.00
Thy Skakklub inviterer alle medlemmer til årets sidste begivenhed og hyggelige komsammen juleafslutning. Der vil blive serveret julegløgg og varme æbleskiver, kaffe, kage og krydret med en lille hurtig-skak-turnering. Der er præmie til vinderen. Det hele koster ikke noget og med andre ord helt gratis. Med hensyn til indkøb m.m. ville det glæde arrangørerne, meget endda, om man tilmeldte sig juleafslutningen til undertegnede gennem mail, sms, telefonopkald. - Jeg vil på bestyrelsesns og klubbens vegne ønske jer alle en god jul og et godt og lykkebringende nytår. Vel mødt i det nye år..
Med venlig hilsen Torben Peter Laursen.  thyskak@gmail.com

12.12.2016:Holdskak - Nedtur for Thy2, men glæden og optimismen lever i bedste velgående her ved juletid.
Thy Skakklub's 2. hold måtte for 3. gang i træk gennem vridemaskinen i holdskak. Denne gang skulle vi til Skive og spille mod Skive's 3. hold. Vi tabte stort med hele 7-1. Vi kæmpede bravt allesammen så godt vi kunne, men måtte sande, at her stod vi alligevel mod en modstander der kunne sit kram. Vi fik et point med hjem og som blev leveret af de to kendte skakspillere Uffe Kallenbach og Hans Jørgen Christensen. Hvornår vi vinder én holdkamp vides ikke på nuværende tidspunkt, men vi er optimistiske og ser frem til næste kamp som bliver mod Herning2 søndag 15.1.2017. Vi kommer til at mangle en chauffør og bil til den tid, men håber der er nogen som vil melde sig som Chauffør. Vi har klubaften og hyggeskak tirsdag d. 13.12. Tirsdag d. 20. dec. er der juleafslutning med Gløgg og varme æbleskiver m.m. samt en lille hurtigturnering og sandsynligvis en lille præmie til vinderen. Med hensyn til indkøb m.m. så meld dig til juleafslutningen, så vi ved hvor mange der kommer. Skriv en email til:  thyskak@gmail.com   -  (TPL) 
08.12.2016: Årets første træk 2017 i Herning. En kærkommen oplevelse hvor det hele overstås på en dag.
Thy Skakklub har været med år efter år til en af de store hurtigskak begivenheder lige efter nytår. Det har vi ikke fortrudt. Spillere fra Thy Skakklub har også vundet en hel del præmier gennem årene. - Hele turneringen foregår i en afslappet og social atmosfære. Der kan købes mad/kage og vand/kaffe. Se indbydelsen her, tryk på linket: Årets første træk 2017      Meld dig direkte til via DSU tilmelding:  Direkte tilmelding    -  Sådan gik det med Årets første træk 2016. Læg mærke til basisgruppe 6 -   Årets første træk 2016     ---   (Torben Peter Laursen)

07.12.2016: Thy Open 2017. Meld dig til den årlige tilbagevendende spændende skakdyst, Thy Open.
Thy Open er åben for tilmelding. Vi spiller i en stor gruppe hvor alle har mulighed for at nå toppen og dermed chancen for at komme på førstepladsen. Der er to præmiegrupper med to præmier i hver gruppe. Indskud 50 kr. Starten går d. 10. januar 2017 - Tilmeld dig inden d. 6.1.17. Se spilledatoerne i indbydelsen ovenover. Læs også nøje reglementet igennem så du er godt informeret om hvordan turneringen køres. ( Torben Peter Laursen)

30.11.2016: Kai Jessen vinder Thy Klub 2016. Tillykke...
Thy Klub 2016 er færdigspillet. Vinder blev Kai Jessen med hele 5½ point. Ligeledes fik Uffe Kallenbach også 5½, men efter korrektion blev det altså Kai Jessen som løb af med sejren. Uffe Kallenbach kommer så på 2. pladsen. I præmiegruppe 2 løb Benny Bengtsen med førstepladsen på hele 5 point. Benny kommer således op på 3. pladsen i den samlede turnering og har samtidigt ikke tabt et eneste parti, men med 3 sejre og 4 remis'er, det er virkeligt flot resultat. Henning Jensen kommer fint op på 2. pladsen i præmiegruppe 2. Tillykke til jer alle. Præmierne bliver overrakt ved general- forsamlingen i februar 2017. Tak for en god turnering til jer alle. Søndag 11.12 er der holdskak for både Thy1 og Thy2. Thy1 møder Holstebro1 hjemme og Thy2 møder Skive3 ude. Klubaften og hyggeskak tirsdag d. 13.12. - Torsdag 15.12 skal Thy3 møde Morsø Skakklub ude. - Held og lykke til jer alle.   (Torben P. Laursen) 
23.11.2016: Holdskak - Efter en kneben sejr i første runde i B-rækken var Thy3 klar til at tage imod Vorgod 2.
På papiret burde Thy være favorit og det stod da også ret hurtigt klart at vi havde fat i den lange ende. Henning Jensen, bræt 3, kunne som den første indkassere et helt point efter en officersgevinst i midtspillet, som endte med at blive et slutspil med 2 springere mod en springer. Efterfølgende fik Sv Å. Ubbesen, bræt 2, også et helt point. I vanlig stil fik Sv Åge en overlegen stilling med kvalitet i overvægt, dertil et par farlige fribønder, så det måtte jo ende med gevinst. Formand Vangsgaard på bræt 4, kom ud i noget af et stormvejr, retfærdigvis må man anerkende modstanderens kreativitet, officersofre, afdækkerskak, bindinger, hele paletten, så helt retfærdigt at Vangsgaard måtte indkassere et rundt 0. Flot spillet, men tvivlsomt om Vangsgaard kunne nyde det. Til sidst sad 1' bræt Freddy Holler tilbage, nok med en lidt bedre stilling og en bonde i overvægt, men stillingen var ret uafklaret, så..?  Heldigvis havde modstanderen fået den idé at kongen burde tage aktivt del i midtspillet, hvilket viste sig at være en dårlig plan, det lykkedes Freddy at fange dronningen med en binding midt på brættet, hvorefter modstanderen fik hjemvé. Så 3-1 til Thy, vel egentlig ganske retfærdigt. Thy3 fører nu gruppen med 5½ point, men det er svært at sammenligne, da der er ulige antal hold i gruppen.  (Jens C. Grud Sørensen)
20.11.2016: Holdskak - Thy1 vandt stort over Viborg2. -  7½ - ½
Thy1 - På forhånd var vi nok lidt spændte på mødet med Viborg2. I første runde havde de slået Herning2, så der var vel ingen grund til at undervurdere modstanderen. Vi var i Viborg i god tid, og det varede ikke længe før det første point var i hus, Tummas fik en kvalitet, og så var det point hjemme. På 2 bræt mødte der ingen modstander op, og efter en konference med Aalborg - der blev også spillet divisionsskak på stedet - blev kamplederen sat ind. Det varede ikke længe før kamplederen gik galt i nogle forviklinger og så havde vi 2 point. Kort tid efter var det Ove Kroll's tur til at komme på tavlen, modstanderen overså en officersgevinst, så stod det 3-0. Men så fik Viborg point, ½ helt nøjagtigt og kun, Kai Jessen's parti så temmelig remisagtig ud hele vejen. Næste point stod der Hans J. Raunborg på, efter at have vundet en kvalitet var der ingen tvivl om udfaldet. Heromkring var det også at Finn M. Andersen fik sit point, efter et noget rodet åbningsspil hvor Finn havde initiativet, blev det omsat til en officer, hvorefter der ikke var tvivl om udfaldet.  ... TVIVL.. ja, det var der så til gengæld i de sidste to opgør, Peter Klemmensen havde en stilling som var svær at bedømme. Ville forsvaret holde stand ?.. så var der chancer på den anden fløj, godt forsvarsspil blev der vist, og lige efter tidskontrollen opgave modstanderen, da truslerne blev for store overfor kongen. Så var der Egons parti tilbage, spændende, Egon var kommet galt afsted og i desperation havde han ofret en løber. I den komplicerede stilling gik modstanderen helt galt i byen, mistede dronningen og opgav da et slutspil med løber for en dronning ikke gav mange forhåbninger: Ingen forsøgte at gendrive den påstand at det var en heldig sejr.. og da slet ikke Egon... summasumarum 7½-½ til Thy, og vi kørte afslappede og veltilfredse hjem i regnvejret. (Jens C. Grud Sørensen)

20.11.2016: Holdskak - Thy2 tabte til Holstebro1. ½ - 7½.
Thy2 måtte igennem et sandt stormvejr og den ene konge efter den anden faldt på valen. Dog var der et lille halvt point til Thy Skakklub fra Finn Jepsen's hånd. Til at begynde med så det fint ud, men vi kunne godt mærke, at vi var havnet i orkanens øje. Vi vidste godt på forhånd at styrke- forholdet ikke var til vores fordel. - På førstebrættet stod undertegnede mod Erling Højberg med en rating på de 2131. Det hele begyndte ellers godt med mine sorte brikker og jeg fik lukket godt af i min venstre side, men rokerede, gad vide hvorfor, alligevel til den gale side uden at tænke mig om. Det straffedes efterfølgende med et veritabelt angreb i kongesiden og de to kamptårne var i den forkerte side.. Partiet kunne ikke holdes i længden. Ups ! - På bord 7 sad Michael Christensen og styrede sine brikker fint rundt mod Peter Husted som har en rating på 2074. Michael sad som den sidste og kom til et slutspil med en bonde mindre. Slutspillet krævede nøjagtigt spil fra Michaels side hvis han skulle have en chance for remis og han måtte under ingen omstændigheder bytte dronning, ellers ville fribonden blive en alvorlig trussel. Til sidst overså Michael en skak og dermed tvungen dronninge-afbytning. Så kunne spillet ikke holdes længere. Uffe Kallenbach som er rigtigt godt scorende i Thy Klub turneringen og som vi havde stor tro på at han nok også skulle klare den til holdskakken. Uffe fik dog rodet sig ud i noget skidt. Han kom til at røre den forkerte brik, nemlig kongen istedet for dronningen og her fra gik det bare nedad til tab. Benny Bengtsen havde ellers et godt spil, men manglede lige et enkelt træk i sit forsvar som han desværre ikke kunne holde. - Jørgen Thomsen spillede sine brikker fint og havde ellers et godt angreb i sin venstre side ned mod Jacob Jacobsen's konge, men hans to springere dækkede godt op og angrebet gik herefter i opløsning. Derefter og adskillige træk senere måtte Jørgen Thomsen opgive. Hans J. Christensen og Mogens Møller tabte også sine partier. Hvis vi ser på kampen som helhed så var der et gennemsnitligt ratingspænd (styrketal) spillerne imellem på ca. 450. Trods det havde vi alligevel en dejlig dag og spændende var det. Vi tager det hele som en oplevelse og god læring. Så her til sidst ønsker vi også Thy1 held og lykke mod Holstebro1 d. 11.12 - hjemme. Thy2 møder samme dag Skive3 ude.. Thy3 møder hjemme tirsdag d. 22.11 Vorgod2. Held og lykke til jer alle . På gensyn (Torben Peter Laursen ).

18.11.2016: Fødselsdag: Vores mangeårige medlem af skakklubben Oluf Jessen bliver 80 år i dag - Hjertelig tillykke med fødselsdagen...Fra alle os i skakklubben..

12.11.2016: VM i skak - Kan Magnus Carlsen fra Norge gøre det igen ?. De første 7 partier er endt remis. 
Verdensmesterbabet i skak mellem Magnus Carlsen fra Norge og udfordreren Sergey Karjakin fra Rusland er begyndt. Det 8. matchparti spilles mandag kl. 20.00. Magnus Carlsen har ikke vundet endnu. Alle partier er endt remis. Sergey Karjakin er en dreven, åleglat og udspekuleret skakspiller også når det gælder slutspillet, selvom han er med en officer mindre, så kringler han sig frem til remis på en måde som man tror er løgn. syv remis'er er det blevet til. Jeg tror dog på Magnus Carlsen, idet det er ham som for det meste er iscensætteren og som finder på, og Sergey må bare passe sig ind. Næste og 8. match parti  venter vi spændt på. Følg linket ovenover og rul ned til programmet længere nede.  God fornøjelse. (Torben P. Laursen).

09.11.2016: Holdskak - Thy3 - Herning 4:  2½ - 1½. 
Thy3 var på besøg i Herning og fik et flot resultat med hjem. Jens Chr. Vangsgaard satte point til mod Hans Jensen grundet en åbning han aldrig havde set før, hvor Hans Jensen (hvid) gik voldsomt frem i kongesiden med de to a og b bønder hvorved Vangsgaard kom i store vanskeligheder for til sidst efter 24 træk måtte give op. Freddy Holler kom ud i et godt slutspil med sine 6 bønder mod 4 bønder og herefter gik det bare til en sikker sejr. Svend Aage Ubbesen fik remis, men det er også set før. - Poul Ladefoged spillede mod en dreng på ca. 12 år. Poul Ladefoged fik lavet et godt angreb, men måtte hele tiden passe godt på ikke at blive sat mat. Efter velovervejet godt hele 30 træk efter fik Poul H. Ladefoged dog hevet stikket hjem til sidst. Hvorefter de kørte tilfredse hjem med en sejr på 2½ - 1½.. Tillykke...  (Torben Laursen)
08.11.2016: Holdskakken er startet. Thy1 - Thy2:  6-2
Førsteholdet mod andetholdet....ja, om ikke andet - så må sagen jo i høj grad gælde håneretten.. På forhånd havde der jo været nogen skepsis, - var vi i det hele taget parat på at stille med 16 mand om søndagen ? ... det måtte prøves. I sagens natur skal de 2 hold fra samme klub altid mødes i første runde, det siger sig selv. Førsteholdet havde 3 afbud, jo afbud var ventet, så det var et noget svækket førstehold som stillede op - og andetholdet var jo på sin vis også svækket da man jo ikke kunne anvende reserver fra førsteholdet, for de var jo brugt....og resultatet, ja det var vel nogenlunde som man kunne forvente. Ikke overraskende vandt Ove Kroll på førstebrættet, men Torben holdt længe ud. Pa 2' bræt var der remis mellem undertegnede og Michael Christensen, og jeg var nok lidt heldig, at Michael kom til at tilbyde remis.   På 3' bræt fik andetholdet så den enlige sejr, idet Tummas angiveligt overså en mat, så 1-0 til Uffe Kallenbach. På 4' bræt remis mellem Kai Jessen og Benny Bengtsen. Så var det også slut med gavmildheden , sejre til de 4 efterfølgende  brætter, Finn Andersen, Egon Madsen, Hans Jørgen Ravnborg og Jesper Nielsen, og retfærdigvis skal det anføres at Jesper nok var lidt heldig med et tårn for lidt, men fusk skal aldrig undervurderes. (Jens C. Grud Sørensen)

02.11.2016: Thy Klub 2016  -  7. runde er lagt.  Så blev næstsidste runde afviklet og vi er blevet lidt mere afklaret og klogere på verdenssituationen i Pejsestuen. Det så ellers ud til, at de højest ratede i turneringen skulle løbe med sejren. Tummas Jacobsen måtte afgive et helt point til Uffe Kallenbach efter et langt og sejt parti..Hvor Tummas faktisk stod rigtigt fint i det meste af kampen, men Uffe forsvarede sig også godt. Da slutspurten ringede ind kom Uffe med et overraskende og fantastisk angreb, og som endte med en sejr. Tummas kunne få remis, men den blev altså forpasset. Benny Bengtsen stod sig rigtig godt mod Kai Jessen og fik halet en remis i hus. Benny Bengtsen har stået sig rigtigt godt på det sidste og drøner bare derudad.. Sejr til Jens Grud Sørensen, Finn Munk Andersen, Mogens Møller og undertegnede. Remis til Svend Åge Ubbesen og Henning Jensen. Oluf Jessen og Hans Jørgen Cjhristensen. Nu er der holdskak på søndag og helt tosset tror jeg ikke det bliver for Thy2 mod Thy1, men vi får se -  7. runde er lagt og vi må sande at det bliver et spændende opgør.. Held og lykke til jer alle  (Torben Peter laursen)

27.10.2016: Et lille resumé af verdenssituationen efter 5. runde af klubturneringen 2016.
Et lille eksklusivt førerfelt har nu skilt sig ud, Tummas Jacobsen, Kai Jessen og Uffe kallenbach har 4 point, skarpt forfulgt af Bengt Bengtsen med 3,5 point - og disse 4 skal så mødes i næste runde. Mit bud er at nogen må sætte point til her. - og så skal vi andre ugler slå til - de 2 sidste runder kan blive rigtig spændende.
Ellers var der vel ikke de store overraskelser i 5. runde, - der var et par hurtige gevinster, Tummas vandt ret hurtigt over Ole H. Madsen, og min egen modstander Finn M. Andersen gik galt i byen i en museumsåbning fra skakkens barndom, og så var der remis i toppen Kai J. mod Uffe K.
Desværre har Søren Fredsøe været nødt til at trække sig pga. sygdom i familien. Vi ønsker god bedring - det positive her er så, at der ikke længere er en oversidder, da der nu er et lige antal i gruppen. ( Jens C. Grud Sørensen)

12.10.2016: Holdskakken starter i november måned: Vores B-hold skal i første runde møde Herning4 på udebanen mandag d. 7.11. Spillested: Vestervangskolens Kantine - Indgang C, Gl. Skolevej. Vestergade 82 7400 Herning.  Thy1 og Thy2 mødes i et spændende internt opgør i første runde, søndag d. 6.11. Er man forhindret i at spille, bedes man give besked i god tid til holdlederne for de repektive grupper.
Link til holdskakken:  B-holdet      Mesterrækken      Se holdopstillingen her      
 Ny rev. aktivitetskalender 2016/17   
Læg mærke til at der både i mesterrækken og B-holdet er ulige antal klubber. Det betyder at der er oversiddere i turneringen igennem. (Torben laursen) 
11.10.2016: 4. runde er færdigspillet... Ingen overraskelser...
4. runde gik stille af sig uden de store overraskelser... Uffe Kallenbach og Kai Jessen ligger i spidsen med hele 3½ point, men efter korrektion er det Uffe som indtil videre har førstepladsen og Kai 2. pladsen.. Tummas har 3. pladsen med hele 3 point.  -  Sejr til Kai Jessen, Tummas Jacobsen, Ole Hede Madsen, Jan sandahl, Torben Laursen. Remis mellem Benny Bendtsen og Uffe Kallenbach, Hans Jørgen Christensen og Henning Jensen, Søren Fredsø og Mogens Møller.. - Vi mødes tirsdag d. 25. okt. til 5. runde. Jesper Nielsen fra Mors er blevet medlem af Thy Skakklub. Velkommen  til klubben..
Jeg skal gøre opmærksom på, at jeg kunne lugte cigaretrøg i skakklubben ude på gangen. Skakklubben tolererer ikke rygning inde i huset nogen steder. Man går pænt udenfor huset og ryger, hvis det skal være. TL (Torben Laursen)

27.09.2016: 3. runde færdigspillet. Benny Bengtsen fik remis mod Tummas..
En dejlig aften med gode spil. Aftenens overraskelse blev nok den, at Benny Bengtsen fik remis mod selveste Tummas Jacobensen. Benny spillede rigtigt fint, men overså, en for mig klar fordel sidst i spillet.  - Jeg selv skulle møde Kai Jessen, men som tiden gik, kunne jeg ikke se så mange fordele længere. Kai Jessen spillede klogt og sikkert hele vejen igennem og fik halet en sikker sejr hjem uden de store dikkedarer.  Sejr til Uffe kallenbach, Jens Chr. Grud Sørensen, Finn Munk Andersen og  Jan Sandal. - 4. runde bliver lagt umiddelbart efter d. 4. okt. Der er opsamlingsrunde (frirunde) d. 4. okt.  Har du en udsat kamp, kan den spilles på denne dato. Du sørger selv for en aftale med din skakmakker.  Vi åbner skaklokalet allerede kl. 18.45... (Torben Laursen)

20.09.2016: 2. runde blev spillet uden de store overraskelser.
Thy skakklub fik afviklet 2. runde uden de store overraskelser. Der var hele 6 remisser ialt.. På gensyn d. 27. sept.

13.09.2016: Første runde er spillet. Ingen remiser.. og 2. runde lagt...
Thy skakklub  havde en dejlig aften i de nye omgivelser. Dejlig hyggelig pejsestue hvor  "Thy Klub 16"  turneringens første runde blev afviklet. Det var ellers en rigtig varm dag med 25 grader i skyggen. Så var det super dejligt at kunne åbne døren ud til en meget smuk gammel have for at få frisk luft. Kaffe og kage og vand skortede det ikke på. Der var to udsatte kampe. Der blev ellers spillet på livet løs og der var ingen remiser i første runde. -  Se 2. runde som er lagt. 
Hvis der er nogen som vil hjælpe til med at stille borde op og gøre klar med brikker og ur m.m. så kom i god tid. Vi behøver hjælp til det praktiske arbejde.  20 minutter før tid vil være godt. På gensyn d. 20. sept. - Bemandingen til holdskakken er snart klarlagt og kommer snart ud her på hjemmesiden...
Mvh. Torben Laursen...

10.09.2016: Nyt medlem til skakklubben og 17 tilmeldte til "Thy Klub 2016".  Se første Runde i den grønne boks. 
Thy skakklub kan bryste sig med at der nu er hele 17 tilmeldte til "Thy Klub 2016". Samtidig kan skakklubben byde et nyt medlem hjertelig velkommen til skakklubben, som her og nu er vores yngste medlem. Det er Malte Frydenskov fra Nors, Malte er 12 år. og deltager i turneringen Thy Klub 2016. Hjertelig Velkommen skal du være. . Antal spillere endte på et ulige antal, nemlig 17 spillere og derfor måtte der en oversidder til. Malte Frydenskov skal sidde over i første runde, men får derimod tildelt 1 point fra starten af.   Der er 2 præmiegrupper i turneringen og selvom man hører til den ene præmiegruppe, kan man godt møde en spiller fra den anden præmiegruppe. Skillelinien  mellem de to grupper blev rating 1500.  Alle bedes læse reglerne grundigt igennem. Ellers vil jeg ønske allesammen en rigtig god turnering... (Torben Laursen)

24.08.2016: Thy Klub 2016 er klar. - kom og vær med.....
Thy skakklub indbyder til den årlige tilbagevendende turnering "Thy Klub 2016" . Thy Skakklub håber på at mange vil tilmelde sig. Tidligere medlemmer af skakklubben er især velkommen til at melde sig til turneringen om de har lyst. Der er også adgang for andre særligt indbudte. Vi har oprettet to præmigrupper og håber at begge præmiegrupper kan opnå et antal spillere á 8 i hver. Vi spiller i et meget fint lokale kaldet "Pejsestuen" på Tingstrupvej 13 lige ved siden af Thisted Bibliotek. Kom og vær med. Der kan købes kaffe og sodavand og kage. Der må ikke ryges i lokalet. Pris 50 kr. ved tilmelding.  Du kan også tilmelde dig ved at sende en mail til mig. Se indbydelsen. (Torben Laursen)

16.08.2016: Thy Skakkklub har fundet egnet lokale. Link til adresse
Thy skakklub har fundet nyt lokale.  Aftalen kom i stand gennem Ulla Kobberø fra kommunen og formanden for skakklubben Jens Chr. Vangsgaard. Adressen  er nu Tingstrupvej 13 - her i Thisted, lige ved siden af Thisted Bibliotek. Det nye lokale kaldes i folkemunde for Pejsestuen og er et vældigt fint lyst lokale med stor glasdør ud til haven. Hovedindgangen er med tre trapper op. Ulempen er dog ved denne trappe, at der ikke er et gelænder til at holde fast i for svært gående. Kørestole må og skal benytte haveindgangen som går ud til parkeringspladsen. Lokalet er til lån i hele den periode renoveringen af Plantagehuset står på - Det forventes at vi kan flytte tilbage engang sidst i januar 2017. Indtil da har vi så Pejsestuen. 
Vi åbner tirsdag d. 30. august kl. 19.00 med hyggeskak - Seniorskak holder pause til vi engang kommer tilbage til Plantagehuset.  (torben Laursen)


billeder fra Thisted Bryghus Cup m.m.

15.05.2016: Thisted Bryghus Cup 2016 -  Ove Kroll løb, som forventet, med førstepladsen.
Tak til Bryghuset for at de endnu engang ville lægge lokaler, præmier mm til Bryghus Cup. Gad i øvrigt vide hvad nummer denne Bryghus Cup havde i rækken ? Vi må have passeret 25 ? Nu er det jo sådan at Bryghus Cup fokuserer på samvær og hygge, og sådan også dette år. I år var der yderligere føjet en dimension til begreberne, - et par venlige damer kom og tog køkkentjansen, mange tak for det. Det var tydeligt at der havde været kyndige og kærlige hænder  omkring madtilberedningen. 
I år var der deltagelse af spillere fra bl a Herning og Tranum, dejligt at se nye ansigter, og de fik jo også deres del af præmierne...
Surt opstød fra undertegnede som ingen præmie fik... Der var i øvrigt 9 præmier, igen tak til Bryghuset.
22 deltagere, fordelt på 3 præmiegrupper, et meget passende antal, og så kan det vel næppe være den store overraskelse at Ove Kroll løb med førstepladsen med 7 ud af 7, alle resultaterne kan ses her:  Thisted Bryghus Cup 2016.  ( TL  - Jens Grud Sørensen)


09.05.2016: Thy Open - 7. runde er afviklet - Jens Grud Sørensen blev klar vinder af turneringen med 6½ point.
Thy Open 2016 er færdig og det har en tid frem stået ganske klart at Jens Grud Sørensen ville løbe med sejren. Tin gengæld var der stor spænding om hvem der ville løbe med 2. pladsen. Hele tre spillere stod med 5 point til sidst. Det var Tummas Jacobsen, Kai jessen og undertegnede. Korrektionen afgjorde resultatet til Kai Jessen´s fordel. 3. pladsen gik til Tummas jacobsen og 4. pladsen til undertegende.
2. præmiegruppe: Her gik 1. pladsen til Finn Jepsen og 2. pladsen til Svend Aaage Ubbesen. tillykke til jer allesammen og tak for en god turnering. Præmierne overrækkes ved en ceremoni ved Thisted Bryghus Cup 2016 d. 14. maj går i gang. Thy Skakklub åbner igen tirsdag d. 23. august kl. 19.00 - Alle er hjertelig velkommen. Seniorskak starter torsdag d. 1. sept. 2016 fra kl. 09.00 til 13.00 i Plantagehuset lokale 1. Alle er hjertelig velkommen. På Gensyn  (TL - Torben Laursen)

26.04.2016: Thy Open - 6. runde er afviklet - Stadigvæk spænding om førstepladsen.
Mandagens 6. runde blev en spændende runde med gode partier hele vejen rundt. Jens Grud Sørensen ligger fortsat på førstepladsen med hele 5½ point og ser ud til at vinde Thy Open 2016 hvis alt går som det skal. Kai Jessen fik indkasseret et point mod Tummas Jacobsen og ligger herefter på 2. pladsen med 4½ point. På 3. pladsen kommer så undertegnede med 4 point efter korrektion med Tummas Jacobsen som ligeledes har 4 point. Mange af de spillede partier var spændende at se på. F.eks. partiet mellem Jens Grud Sørensen og Uffe Kallenbach stod måske en tid til Uffe´s fordel, og det syntes som om sejren skulle gå til Uffe som havde en officer mere, efter et officersoffer, men Jens havde for meget tryk på F´linien og Uffes sorte løber kunne ikke finde en rigtig plads at stå på i forsvaret af sin konge. Efter eminent slutspil fra Jens side, måtte Uffe se sin chance for gevinst smuldre, og blev til sidst sat mat, trods et godt og ihærdigt forsøg på forsvarsspil. Der var sejr til Kai Jessen som også havde et meget fint parti mod Tummas. Endvidere sejr til Michael René Christensen, Torben laursen, Hans Jørgen Christensen. Remis til Svend Aage Ubbesen, Jan sandal, Finn Jepsen, Jens Christian Vangsgaard. Der var ingen udsatte kampe denne gang. Vi har dog alligevel en frirunde d. 2. maj. Skulle nogen være forhindret at spille sidste runde d. 9. maj kan man bruge frirunden til at afvikle partiet i, dersom der er enighed parterne imellem. (Mvh. Torben laursen).
19.04.2016: Thy Open - 5. runde er afviklet - Jens Grud Sørensen ligger fortsat på 1. pladsen.
Mandagens 5. runde blev afviklet i al fredsommelighed. Jens Grud Sørensen ligger fortsat i spidsen med 4½ point og synes næsten urørlig, men Tummas Jacobsen, 4 point, kommer godt med og puster Jens i nakken med mandagens sejr over undertegnede, som jo var forventet set ud fra ratingstyrke. Måske skal vi helt hen til 7. runde for at finde vinderen, hvem ved, alt kan ske.
Husk at melde jer til Thisted Bryghus Cup 2016. (Torben Laursen)

12.04.2016: Thy Open - 4. runde er afviklet og ingen udsatte kampe.
Mandagens 4. runde blev afviklet i en hyggelig atmosfære. Ingen udsatte kampe. Jens Grud Sørensen ligger fortsat i førerfeltet med hele 3½ point skarpt efterfulgt af undertegnede og Tummas Jacobsen med hver tre point og som også skal mødes i næste runde. Iøvrigt havde vi selvsamme aften besøg af Søren,  som er flygtning og som bor ude i Hanstholm Asylcenter. Hver tirsdag har Jens Grud Sørensen undervisning i skak på Asylcentret. Så lad os bakke op om sådanne tiltag. På gensyn mandag til 5. runde i Thy Open. (TL - Torben Laursen)

15.03.2016: Thy Open - 3. runde er afviklet med kun en udsat kamp. Se resultaterne af 3. runde ovenover.
Mandagens 3. runde i Thy Open er afviklet. Kun en udsat kamp som spilles mandag d. 4. april. Det er Poul Hardy Ladefoged som skal spille mod Uffe kallenbach. Når resultatet foreligger vil 4. runde blive lagt umiddelbart efter. Thy Open 4. runde spilles mandag d. 11. april. Førstepladsen ligger indtil videre hos Jens Grud Sørensen. God Påske.  (Torben Laursen)

08.03.2016: Thy Open - 2. runde er afviklet og 3. runde er lagt.
Mandag d. 7. marts blev 2. runde afviklet uden de store overraskelser. På en delt 1. og 2. plads ligger indtil videre: Jens Grud Sørensen og Finn Jepsen.  Se 3. runde i den grønne boks, Rundelægning.  (TL)

06.03.2016: Holdskak - i  Viborg - Thy 2 rykker op i mesterrækken. -  Se billede her.
Torsdag den 3. marts 2016. Oprykningskamp. Top mod bund. Thy 2 mod Kjellerup 2. 61 skakspillere samlet i Viborg Skakklub. Der var lagt op til en spændende aften, hvor den endelige topplacering i gruppen skulle afgøres, og hvor det på forhånd så ud til, at skulle blive en dyst mellem Holstebro 2 og Thy 2. Da der blev fløjtet op, viste det sig imidlertid, at Morsø kun kom med 5 spillere, og Vorgod havde således en 3 – 0 føring fra start. Det bragte dem ind i topstriden. Vi lagde hårdt ud, og det varede ikke længe før Flemming Holler havde bragt os foran 1 – 0. Men så tog vi også mere forsigtigt på det, og de næste 4 partier sluttede remis. Poul H. Ladefoged var oppe mod en meget dygtig ung spiller, og han måtte give fortabt til sidst. Så var stillingen 3 – 3, og da de sidste to partier også sluttede remis, kunne vi konstatere et uafgjort 4 – 4 resultat mod Kjellerup forholdsvis tidligt på aftenen. Så tidligt på aftenen at vores nærmeste konkurrent Holstebro 2 ikke havde afsluttet et eneste parti i kampen mod Herning 3. Det kunne vi så følge med i fra sidelinjen, og det var faktisk meget spændende, og slutresultatet her blev en sejr til Holstebro 2 med 4½ mod 3½. Så var gruppesejren og oprykningen til Mesterrækken en kendsgerning, da Vorgod trods alt ikke gjorde rent bord mod Morsø. Der har længe været en dyst mellem Poul Ladefoged og Jørgen Thomsen om at blive topscorer på holdet, og det sluttede uafgjort, da begge sluttede med at score 5 point. Meget flot. Men også meget flot med alle øvrige resultater gennem hele sæsonen, og tak til hele holdet som har været meget stabilt. Ganske få afbud og en rigtig dejlig holdånd. Det understreges også af, at vi i sidste sæson sluttede på de to sidste pladser med vores 2 A-hold, og nu står med en oprykning. Så første kamp i næste sæson kommer til at stå mellem Thy 1 og Thy 2. (Holdleder: Hans Jørgen Ravnborg)

03.03.2016: Holdskak -  i  Skive - Mesterrækken Thy 1 mod Holstebro 1:  5-3
Som vel var, eller havde været, oprykningsfavorit - så vi var klar over der skulle kæmpes med stramme balder, og det blev der, resultatet blev en fortjent sejr på 5-3, og dermed en 3' plads i gruppen. Til sagen: Igen var Finn Munk Andersen første mand på tavlen med 1 point, det lykkedes at fravriste modstanderen en kvalitet hvorefter det hurtigt var slut. Reserven Torben Laursen på bræt 8, spillede et fint slutspil med uligefarvede løbere og dermed havde vi 2 point. 3' mand på tavlen var undertegnede med ½ point, måske lidt i underkanten, men nok ok ved slutstillingen. På bræt 4 havde Kai Jessen held til at fange modstanderens dronning og dermed var endnu et point i kassen, det går jo godt..., men resten ser ikke helt overbevisende ud,.. herefter tager Ove Kroll på 1' bræt ½ point i en ret lige stilling. På bræt 6 står Michael Christensen nok i underkanten, desværre lykkedes det ikke at spille det bedste så et 0 må indkasseres. Så er der Tummas Jacobsen og Egon Madsen tilbage. Tummas står nok lidt i underkanten, men Egon har fordel, efter at have stået lidt presset er der indkasseret en kvalitet. Tummas lykkes det at fuske (endnu en gang) modstanderen, så et ½ point er hjemme, og Egon tager også en remis,... og det var så den holdturnering.
Vi glæder os til næste sæson, og den gamle holdleder skal da ikke lægge skjul på ønsket om, at vi i større grad kunne stille med det stærkeste hold. (holdleder Jens Grud Sørensen).

02.03.2016: Holdskak -  Bholdet måtte køre hjem med et 3-1 nederlag til Ikast.
Fire mand stor besætning, Henning Jensen, Svend Åge Ubbesen, Mogens Møller og Finn Jepsen kørte til Skive tirsdag d. 1. marts for at spille den afsluttende 7. runde hvor alle hold mødtes i Skive. Thy3 skulle møde Ikast, som på papiret havde en væsentlig større ratinggennemsnit end Thy3. Resultatet blev som følger: Henning Jensen stødte frem med sin bonde i slutspillet og truede to officerer samtidig, hvorefter spillet endte med en sejr til Henning. Mogens Møller havde konge og dronning på modstanderens løberdiagonal og kunne ikke undgå at miste dronningen og så, at det var håbløst at spille videre her. Finn Jepsen overså mat i èn med et springertræk fra modparten. Svend Aage Ubbesen mistede en officer og, efter nøje overvejelse, opgav at spille videre. - Thy3 fik en 4. plads med hele 14 point i turneringen, fint, og tillykke med det. Det blev skive4 som løb med 1. pladsen med hele 21½ point skarpt efterfulgt af Ikast med 20 point. 3. pladsen gik til Skive5 med 15½ point. Holdturneringen for Thy3 er slut for denne sæson. Tak til alle jer som har spillet for Thy3 -   (Torben Laursen).
01.03.2016: Indbydelse: Nordre's Bededagsturnering 2016 - Fredag d. 22. april i Århus - Se link til højre under aktuelt
Spillested: Brobjergskolen, Frederiks Allé 20, Aarhus C. -

01.03.16: Thy Open 2016 - 2. runde er lagt som spilles mandag d. 7. marts. Se rundelægning i den grønne boks.

24.02.16: Thy Open 2016 - Første runde er afviklet med kun én udsat kamp.  Se resultat af 1. runde i den grønne boks.
Første runde i Thy Open blev afviklet mandag d. 22.2 med kun en udsat kamp. Den udsatte kamp bliver afviklet mandag d. 29.2. Det er Jan Sandal og Svend Aage Ubbesen der skal spille denne aften. Så snart resultat foreligger bliver 2. runde lagt. Alle er hjertelig velkommen. (turneringsleder Torben Laursen)

23.02.16: Konstituerende bestyrelsesmøde den 22.02.16. Ny kasserer. -  Referat af bestyrelsesmødet her.
 Ved generalforsamlingen tidligere på året d. 8. februar valgte Peter Madsen ikke at lade sig genvælge til posten som kasserer.
Peter Madsen har været kasserer for Thy Skakklub gennem 16 år og har i den forbindelse gjort et stort og værdifuldt arbejde for klubben i den tid der er gået. Ved Generalforsamlingen fik Peter madsen overrakt en lille present som tak for den store arbejdsindsats gennem alle årene. Stort tak til Peter Madsen !  - Fra alle os i Thy Skakklub.....  Se billede her
Den 22. februar var der så konstituerende bestyrelsesmøde og i den forbindelse er Jens Grud Sørensen valgt som ny kasserer for Thy Skakklub. Velkommen til Jens Grud Sørensen. - Resten må læses i referatet.  (Torben laursen)

19.02.2016:  Thy Open 2016 - Første runde er lagt. Se ovenstående link i den grønne boks. Alle har forpligtigelse til at læse reglerne godt og grundigt igennem. Det er især reglerne § 4 og § 5 det kniber med. Hvis du melder afbud, så giv besked til den du skal spille mod og dernæst til turneringslederen, så hurtigt det kan lade sig gøre. Husk, turneringslederen kan dømme et parti tabt hvis der ikke gives rettidigt besked. -  Så vil jeg på skaklubbens vegne ønske alle en god "Thy Open 2016" turnering.
(Turneringsleder Torben Laursen). 
11.02.2016: Dødsfald
Vores kære medlem Knud Krabbe er død onsdag d. 3. februar 2016. Knud Krabbe var et afholdt medlem af klubben og har igennem flere år inviteret seniorklubben til juleafslutning i hans hjem. Vi ser med taknemmelighed tilbage til alle de gode stunder og hyggeligt samvær i hjem såvel i klubben. - Æret være Knuds minde.  -  Thy Skakklub 
10.02.2016: Referat af generalforsamlingen mandag d. 8. februar. Link til referat

06.02.2016: Husk generalforsamling nu på mandag d. 8. februar..Kl. 19.00 i Plantagehuset. Lokale 1.
Gratis kaffe, fastelavnsboller samt Thisted Bryghus forfriskninger. Kom og vær med.  (TL)


05.02.16: Holdskak - Fin sejr til Thy2 mod Morsø - 5 - 3  Oprykning til Mesterklassen lurer i baggrunden.
2. holdet skulle forsvare førstepladsen i A-gruppen den 4. februar hos vores naboer på Mors. Da vi ankom, kunne vi konstatere, at morsingboerne desværre ikke kunne stille fuldt hold, og at de desværre havde et tomt 8. bræt. Meget synd for Oluf Jessen, der så kom til at tage turen uden at komme til at spille. Godt at der ikke var 130 km. Første færdige parti var undertegnede. Dette bar præg af, at jeg har spillet ludo med mit barnebarn på 7 år, og det havde bestemt været bedre, om hun var taget af sted i stedet for mig. Mage til gyselighed er sjældent set - et meget hurtigt 0. Herefter fulgte flotte sejre til Kristian Bagge, Benny Bengtsen og Poul Ladefoged. Jørgen Thomsen havde fine gevinstchancer i sit parti med en merbonde i slutspillet, men den klassiske med at passe på, at en modstander- bonde ikke skal løbe, medførte remis. Uffe Kallenbach var oppe mod vores tidligere medlem Jesper Nielsen, og det var et meget lige spil, hvor Uffe var en bonde bagud i slutspillet. Dette kunne ikke holdes, og Uffe måtte kapitulere. Sidste parti var Torben Laursen, og det var et meget særpræget slutspil, hvor Torben var nede med en springer og en bonde. Alligevel lykkedes det med snedighed fra Torben, at fremtvinge en stilling hvor modstanderen var nødt til at tage evig skak, og derfor tilbød remis. Slutresultat 5 - 3 til Thy og første- pladsen blev konsolideret, da Holstebro fik et point mindre, og en førsteplads med 30 point og 11 matchpoint er virkelig flot. Så venter sidste runde mod Kjellerup, som er på sidstepladsen i gruppen, og det skal gå rigtig galt hvis Thy ikke efter denne runde står med en oprykning til Mesterklassen i næste sæson.
Der er en hård fight om topscoreræren på holdet, hvor Poul Ladefoged er et mulehår foran med 5 point med Jørgen Thomsen lige i hælene med 4½, og det skal blive spændende at se efter sidste runde hvem der skal præmieres.
(Holdleder: Hans Jørgen Ravnborg)

02.02.2016: Holdskak - Hæderligt nederlag til Thy3 mod Vestsalling - 1½ - 2½
  Næstsidste runde for Thy3 var hjemme mod Vestsalling. Der blev kæmpet bravt mod Vestsalling, og det så ud til, som kampen skred frem, at Thy3 ville levere et bedre resultat, men sådan gik det ikke.
  Freddy Holler spillede på 1. bræt mod Aksel Christensen som havde 1700 i rating som er ret højt, når man tænker på B-rækken. Her var spillet meget lukket, kompakt og kompliceret. Det var ikke til at se hvordan man skulle afslutte partiet og det fra begge sider. Først tilbød Aksel Christensen remis, men det blev afslået. Senere henne i spillet, hvor det hele blev endnu mere lukket, måtte Freddy tilbyde remis som også blev modtaget. Svend Aage Ubbesen havde bræt to. Her var spillet også ret kompliceret og Svend Aage skulle hele tiden passe på sine tropper i forsvaret. Modstanderen havde hele tiden noget i ærmet, som Svend Aage skulle forholde sig til. Det hele endte dog med remis. Henning Jensen havde sort på bræt 3. Efter mit skøn stod Henning fint placeret og spillet var så godt som lige, indtil Henning satte sin konge, lidt overilet og desværre fejlagtigt på et sted hvor den ikke skulle stå. Det blev straffet. Hurtigt satte modstanderen en skak med den hvide dronning, og Henning kunne ikke rigtig se anden mulighed end at give op her. Jens Chr. Vangsgaard, bræt 4, havde alle mulighederne, men fik sine tunge officerer byttet alt for hurtigt af til fordel for Willy Bracht som vistnok kunne lugte en sejr. Det endte dog med remis til sidst efter flot slutspil fra Jens Chr. Vangsgårds side med en fabelagtig godt placeret springer og en bonde som stille bevægede sig nedad. Til sidst måtte Willy Bracht dog besinde sig og ofre sit tårn for at slå den farlige bonde og spillet var remis. Super godt slutspil fra Jens Chr. Vangsaards side.
  Et lille hæderligt nederlag til Thy3 som man godt kan leve med. Thy3 ligger på en fin 4. plads i B-rækken. Næste og sidste runde er mod Ikast som spilles i Skive tirsdag d. 1. marts. (Torben Laursen)

01.02.2016: Holdskak - Stor sejr til Thy1 mod Skive3 - 6½ - 1½
Næstsidste runde i holdturneringen:
  På papiret en overkommelig opgave, forventet score ca. 6½, men pyhha, det holdt hårdt, og vi må vel i sandhedens interesse sige at vi var heldige, eller er det bare noget som helt naturligt følger af forskellen i ratingtal ?
  På 8. bræt havde vi Torben Laursen på som reserve, og han var først på tavlen med et 1 tal. Michael Christensen på 6. bræt havde fået tiltusket sig en officer, så han fulgte snart efter med et 1 tal også. Kai Jessen, på bræt 4, tog snarligt herefter en remis, og det var nok det stillingen var til. Ret hurtigt herefter kunne undertegnede på 3. bræt indkassere gevinsten. Svært med alle de muligheder der var, men vel et positivt problem. Herefter var det så Oves Krolls tur på 1. bræt til at score 1 point. Det gik vel som det skulle og kunne, men afslutningen var ret elegant. Stillingen her, 4½-½, fint som det går, men herfra - Egon Madsen's parti på bræt 5 blev remis, dronningeslutspil, kan vel ikke blive andet ? - Herefter.... ja, på bræt 7, sidder Finn M. Andersen med én kvalitets overvægt og skal vel vinde, men det kan tage rigtig lang tid. Heldigvis ville modstanderen det anderledes, overså en mat i én,- tak. Inden dette skete havde Tummas Jacobsen på bræt 2 ”svindlet” sig til et halvt point i en klar tabt stilling. Med en officer i undervægt lykkedes det at komme i slutspil med uligefarvede løbere, godt nok med to bønder i undervægt. Om slutspillet var remis ? - men remis det blev det, så 6½-1½.... pyhha.
  Så er der kun én runde tilbage - 28.2 i Skive. Vi er stadig nr. 4, og vi sidder solidt i sadlen. Vi kan ikke rykke ned, og oprykning vil nok kræve en 8 nul sejr over Holstebro i sidste runde, nok ikke særlig sandsynligt, men slutrunden bliver spændende. Holstebro skal spille for oprykningen, men de er kun nr. 2 efter Skive2 som spiller mod Herning2. Så det har været en heldig hånd, turnerings-lederen har haft med rundelægningen..  (Holdleder: Jens Grud Sørensen)

30.01.2016: Generalforsamling.
Husk at der er generalforsamling mandag d. 8.2 kl- 19.00 i Plantagehuset.
 - Se opslag  Generalforsamling 2016


22.01.2016: Thy Open 2016.
Thy Open 2016 er klar. Første runde spilles 22.2. Meld dig til turneringen her: 

21.01.2016: Holdskak - B-rækken - Skive4: 3 - Thy3: 1
Thy3 mødte skive4 og måtte køre hjem med et point. Finn Jepsen fik, efter klogt spil, hevet et halvt point med hjem mod Henrik Nyby som har hele 1707 i rating. Godt gået. Svend Aage Ubbesen førte med en officer, men det hele endte også med remis her. Henning Jensen så sin modstander (Klaus Kristensen) lave rokade i modsatte side. Efterfølgende måtte Henning modtage en sand bondestorm med officererne bagved. Efter en afdækker-skak fra Klaus Kristensen side, var partiet sådan set overstået. Jens Chr. Vangsgaard fik overmagten at føle, da han mente at kunne skjule sin konge bag dronningen. Modstanderen fik sat et tårn foran og så var dronningen fanget. To remis'er og to tabte, men det skal ses i lyset af at Skive4 havde et meget stærkt hold. Thy3 ligger fint på en 3. plads. Næste kamp er hjemme mod Vestsalling d. 1. februar. (Torben Laursen)

19.01.2016: Holdskak - A-rækken - Thy2 5 - Vorgod 3  -
  Femte runde og 2. holdet skulle møde Vorgod - heldigvis på hjemmebane. Det var en lang tur for vores gæster i slud og delvis glat føre. Der var nok en topkamp i vente, idet Thy havde 20 point mod Vorgods 19 point inden opgøret. Vi havde et afbud fra Torben Laursen, som var syg, og Hans Jørgen Christensen har meldt sig ud af klubben. Vi har heldigvis nogle særdeles gode reserver at tage af. Som sædvanlig blev der gået til den med nogle meget spændende partier. Hurtigt havde Kristian Bagge vundet, og lige i hælene på ham var der remis til Oluf Jessen og Flemming Holler, og Poul H. Ladefoged trak en 4. sejr hjem i holdturneringen. Herefter var der remis til Hans Jørgen Ravnborg. Benny Bengtsen havde fundet sin overmand, og opgav med en officer mindre midtvejs i partiet. Jørgen Thomsen skulle forsøge at følge trop med Poul H. Ladefoged på topscorerlisten, og det lykkedes i fin stil, med et par finurlige detaljer undervejs. 4 sejre i 4 kampe – flot! - Så resterede der Uffe Kallenbach, og et meget kompliceret og lukket parti sluttede med, at de delte i porten.
  Et slutresultat på 5 - 3 må siges at være særdeles tilfredsstillende. Så må de øvrige resultater vise, om vi stadig beholder førertrøjen på. Det er en fornøjelse at være holdleder for et hold som spiller så godt som tilfældet er. Hertil kommer, at der er en lyst til at spille, og holdkammeraterne kommer uopfordret hen og siger "jeg er klar til næste gang". I det hele taget synes jeg, at vi spiller som et hold.
(Holdleder: Hans Jørgen Ravnborg)

18.01.2016: Holdskak - Mesterrækken - Lemvig 2½ - Thy1 5½
  
Så er der taget et nyt år i brug, også holdskakmæssigt, og denne gang gjaldt det altså Lemvig, (Lidenlund). Som holdleder er det jo altid en spændende opgave at forsøge at få samling på 8 mand - og gerne de 8 bedste ... og her halter det lidt.. ja, man må prioritere, og det er altså ikke skak der er højt prioriteret, et vilkår for holdlederen. Med ovenstående in mente var det den gamle holdleder en stor glæde at Peter Klemensen sagde ja til at deltage på holdet, da der var afbud. Så holdet var vel ikke helt ringe, som det hedder på  thy'sk, og resultatet 5½-2½ i vores favør var vi vel rimelig tilfreds med, det forlød at det var Lemvig også, men jeg synes det holdt hårdt, der var kamp lige til målstregen.
  På 1. bræt fik Ove Kroll den forventede gevinst, modstanderen gav op, da der var mat i èn - På 2. bræt var Tummas Jacobsen betydelig mere sportslig, han blev nemlig sat mat, vist nok beroende på en overseelse i en stilling i underkanten. På 3. bræt blev der ½ point til hver. Jeg sidder stadig med en fornemmelse af ikke at have spillet det optimale, som man jo skal, når der mangler et par bønder. På 4. bræt, Kai Jessen fik en sejr men først efter en lang og sej kamp. Til sidst fik Kai narret en officer fra modstanderen og det hjalp. På 5. bræt fik Egon Madsen også hele pointet. I en klar overlegen stilling mistede modstanderen dronningen, og det var så det.
6. bræt delte point, til Michaels ærgrelse. Han mente selv at have fået for lidt ud af mulighederne. På bræt 7, hos Finn Andersen, så det lovende ud. Desværre så jeg ikke hvad der skete, men resultatet blev halvt point til hver. Peter Klemensen på 8. bræt måtte kæmpe længe og indædt for pointet, men til sidst lykkedes det, efter at have stået overlegent i hele partiet, et par fribønder afgjorde sagen.
Dejligt at vi var tidlig færdig, en fantastisk tur hjem, solskin og en fantastisk udsigt rundt om fjorden. Især udsigten fra draget mod Thyborøn i solnedgang med CBer over Vesterhavet, gjorde indtryk - snart kommer foråret.
  Vi ligger stadig nr. 4 i rækken, der ligger vi fint. De sidste to runder er Skive3 og Holstebro.
Alt i alt en fin tur til Lemvig - (og så var der lige en lammerullepølse med hjem fra Ove Kroll, kan det blive bedre?)
(Holdleder: Jens Grud Sørensen.)

17.01.2016: Generalforsamling
Så er der generalforsamling
 mandag d. 8.2.  kl. 19.00 i Plantagehuset - Opslag  Generalforsamling 20162.1.2016: Herning.  Årets første træk 2016. -  Thy Skakklub var med til Årets Første Træk lørdag d. 2. januar med hele 6 personer fra klubben. Egon Madsen, Michael Christensen, Poul Hardy Ladefoged, Kristian Bagge, Finn Jepsen og undertegnede. En skøn dag med skak og socialt samvær som altid er en spændende og underholdende begivenhed som de fleste, som elsker skak, burde melde sig til. Finn Jepsen (Thy Skakklub) "ryddede bordet" og vandt suverænt sin gruppe (basis 6) med hele syv point ud af syv mulige og fik overrakt gruppens førstepræmie. Tillykke til Finn Jepsen.. Vi andre måtte bare se til.. :-) - Resultaterne fra hurtigturneringen kan ses her på  Linket -  Mvh. Torben laursen.

31.12.2015: Godt nytår 2016
Thy Skakklub ønsker jer alle et rigtigt godt nytår...Vi mødes til klubaften mandag d. 4.1.2016 -
Hele 6 personer fra Thy Skakklub tager til årets første træk i Herning lørdag d. 2. januar.. På gensyn..

20.12.2015: Holdskak - Thy2 - Viborg3 - 5½ - 2½. Thy 2 ligger på førstepladsen.
 Der var dømt topkamp for 2. holdet i A-rækken i fjerde runde, som blev spillet den 14. december, hvor modstanderen var Viborg 3. Begge hold havde 14½ point for 3 holdkampe, så der skulle lægges kræfter i. Der var et afbud, idet Kristian Bagge ikke havde mulighed for at være med, men her trådte Oluf Jessen til.
 Der var nogle rigtig gode partier, og det blev til sejre til Torben Laursen, Uffe Kallenbach, Benny Bengtsen, Jørgen Thomsen og Oluf Jessen. Hans Jørgen Ravnborg spillede remis, og Hans Jørgen Christensen og Poul Hardy Ladefoged måtte se sig slået. Hermed blev Poul Ladefoged´s sejrsstime brudt, idet han havde vundet i de første 3 holdkampe.  Jørgen Thomsen havde et meget specielt slutspil med to springere mod en totalt indespærret løber og 5 bønder hver. Det krævede en del omstilling inden Jørgen fik det manøvreret sådan, at han kunne ofre en springer mod at få pillet hul på bønderne.
 Slutresultat, en sejr på 5½ -2½ var mere end vi på forhånd kunne have forventet, og det giver en fortsat førsteplads med 20 point, hvor de to næste forfølgere begge har 19 point. Det bliver spændende i de sidste 3 runder, hvor vi som de konkurrencemennesker vi er, jo bestemt går efter holdsejre, men det vil være problematisk hvis vi skulle komme til at stå til oprykning til Mesterklassen med søndagskampe og hvad deraf følger. - Glædelig jul og godt nytår. (Holdleder Hans Jørgen Ravnborg)

16.12.15: Holdskak - Thy3 - Herning4  -  2½ - 1½.
Mandag d. 14.12. - Det var på hjemmefronten det hele foregik. Fire kampklare friske gutter gik til borde mod Herning4 som på tegnebrættet nok så ud til at de skulle vinde de fleste nærkampe. Sådan gik det bare ikke, selvom Jens Chr. vangsgaard bukkede under for taktisk velovervejet angreb fra Thomas Stubkjær side, måtte Jens til sidst overgive sig. De andre derimod fortsatte kampen for at redde æren. Det ene slag efter det andet mundede ud til Thy3 fordel. Så vandt Fredy Holler sin kamp. Svend Aage Ubbesen som er en rigtig gentleman, aftalte fred i juletid med et halvt point til hver. Tilbage i skyttehullet sad Henning Jensen og kæmpede videre mod Henning Mikkonen, som faktisk på papiret havde større rating og kamperfaring. Klokken var ret mange og vi var allesammen ved at pakke tingene sammen i klubben, men på bræt tre kæmpedes der en livlig kamp om overherredømmet på et lille kvadratisk ternet bræt, hvor flere af modstanderens brikker, som tiden gik, faldt for Hennings taktiske og velovervejede manøvrer i kampzonen. Kampen blev mere og mere til Hennings fordel og vi undrede os ret kraftigt på, hvorfor der ikke blev kapituleret på den anden side. Til sidst kippede Mikkonen med det hvide flag. Han havde set det som sin opgave at kæmpe til det sidste.. hvad han også gjorde opmærksom på. De gav hinanden et håndtryk og takkede for kampen og hermed var julefreden sikret og genoprettet i Thy3 regimentet.  En sejr på 2½ - 1½ var til at tage og føle på. Nu har Thy3 10½ point og ligger på en delt 2. plads. Næste kamp bliver d. 19.1.2016 ude mod Skive 4.. Hermed ønsker jeg Thy 3 en rigtig god jul og et godt nytår.
(TL- Torben Laursen)

13.12.2015:Holdskak - Thy1 - Herning2  -  5-3
Med lidt bange anelser, - 2 afbud,.. nåh ja, det er vel betingelserne.. og vi kunne jo se på modstanderholdet at de ikke var bedre stillet modtog vi Herning2. Det skulle senere vise sig at resultatet som det blev, passede meget godt sammen med den forventede score.
Om resultatet var retfærdigt .. det var i hvert fald spændende undervejs.  Første mand som var færdig var undertegnede... med sved på panden.. det kunne have gået rigtig galt, men heldigvis var modstanderen åbenbart lidt psykologisk trykket af at være en bonde bagud, nemlig den testamentebonde som jeg til min skræk opdagede var helt forgiftet, heldigvis så min modstander ikke svedperlerne på min pande, så remis ved trækgentagelse.. tak. Næste point på tavlen var remis til Michael, det var vist nok uden de store sværdslag. Ret hurtig herefter havde Uffe vundet, efter sigende ret smertefrit- herefter blev det spændende.  Tummas stod nok lidt dårligere det meste af partiet, og måtte da også strække våben da alle officererne var byttet af. Oves parti endte remis, for vi ugler så det ud som om, at det skulle vi være godt tilfreds med, men hvad ved vi ? - Også Egons parti endte remis, og det menes at forklaringen her er at begge var bange for at tabe, nok en korrekt vurdering som det så ud(aldeles uklart). Kai stod under det meste af partiet nok lidt i overkanten, men var det nok til at vinde? Under tidnøden begik modstanderen vist en fejl, så Kai høstede pointet.
Til sidst sad Torben tilbage med et vundet slutspil, men modstanderen kæmpede bravt alt imedens det syntes som om stillingen blev mindre fordelagtig for Torben, men det lykkedes da heldigvis at bjerge 1 helt point.
Og skulle vi så lige tælle sammen, 5-3 til vos Thyboer, sejr til Kai, Torben og Uffe, remis Ove, Jens, Michael og Egon.
Vi ligger midt i rækken som nr 4. Holstebro fører rækken. Næste gang (17.1) er det ude mod Lemvig.
Til slut som vanlig på denne årstid:   Glædelig jul samt et godt nytår (Holdleder Jens Grud Sørensen)


Se flere nyheder fra 2015 - 2005